Ruben Van Gucht: "Lotte Kopecky heeft vandaag de aansluiting met de wereldtop gemaakt"

Voor de start was dé grote vraag: wie zou Annemiek van Vleuten kloppen in de Strade Bianche? Nu weten we dat het antwoord op die vraag Lotte Kopecky is. "Je zag snel dat ze een buitengewone dag had", stelde commentator Ruben Van Gucht vast.

Lotte Kopecky heeft haar zege in de Strade Bianche zeker niet gestolen, zo stelde ook commentator Ruben Van Gucht vast. "Ze hebben haar niet in een zetel naar deze laatste kilometer gebracht. Deze mag ze helemaal op haar eigen hoed steken."

 

"Op die laatste gravelstrook probeert Van Vleuten het elk jaar. Slechts eentje kon haar volgen: Kopecky. Als al die klimsters en toppers, zoals een Vos, moeten passen en Kopecky niet, dan weet je dat ze een buitengewone dag  heeft."

 

"Toen ze daarachter toch terugkwamen, denk je dat het alle kanten uit kan. Maar hoe Kopecky het uiteindelijk afmaakte: grote klasse."

 

"Ik vreesde dat op die laatste klim de taaiheid van Van Vleuten de bovenhand zou nemen. Maar Kopecky reed het gaatje toch nog dicht en - en dit was het belangrijkste manoeuvre - ze heeft het lef en de bravoure om die laatste bocht vol in te gaan. Daar wint ze de koers."

"Ze zal nu elke keer bij de favorieten horen"

Lotte Kopecky draaide de voorbije jaren bijna altijd mee met de (sub)top, maar die grote vis ontglipte haar telkens weer. "Vandaag heeft ze de aansluiting gemaakt met de wereldtop."

 

"Ze heeft blijkbaar een stap vooruitgezet deze winter. Vermoedelijk door haar nieuwe omgeving (SD Worx). Het zal misschien nog professioneler zijn. En ze is ook weer een jaartje ouder."

 

"Voor de rest van het voorjaar zal ze nu elke keer bij de favorieten horen. Maar ik denk dat ze daar wel mee kan omgaan. Op de piste heeft ze al vaker die status van favoriet moeten dragen. Ze zal daar niet zenuwachtig van worden."