Ga naar de inhoud

Roger Federer werkt hard aan zijn comeback: "Hopelijk deze zomer"

Roger Federer liet zich vorig jaar in augustus een 3e keer opereren aan zijn rechterknie.

De Zwitserse tennislegende Roger Federer blijft progressie maken en hoopt komende zomer zijn comeback te maken na aanslepend blessureleed. "Je ziet dat ik weer normaal kan bewegen. Ik moet nog even geduld uitoefenen voor ik weer kan gaan lopen", vertelde de 40-jarige aan ZDF, terwijl hij de Super-G voor vrouwen bijwoonde in Lenzerheide, dicht bij zijn woonplaats.

"Ik hoop dat ik de komende maanden vooruitgang kan blijven boeken en deze zomer of aan het eind van het jaar mijn comeback kan maken", verklaarde Federer.

De jarenlange nummer 1 van de wereld en 20-voudige grandslamwinnaar werd in augustus vorig jaar voor de derde keer geopereerd aan zijn rechterknie. In juli haalde hij nog de kwartfinales op Wimbledon.

"Het is lastig geweest de afgelopen maanden. Ik heb een tijdje met krukken gelopen, maar ik ben gelukkig opnieuw op de been nu."