Ga naar de inhoud

Pechvogel Julian Alaphilippe: "Er viel vandaag niet veel te beginnen tegen Pogacar"

Alaphilippe reed uiteindelijk als 58e over de streep.

Het was vandaag niet het dagje van Julian Alaphilippe. De Franse wereldkampioen werd op 100 kilometer van de streep spectaculair van de fiets geblazen en vervulde vervolgens een bijrol in de Strade Bianche. "Ik heb toch wat last van de rug", vertelde de Fransman. 

Een titanenduel tussen de grote tenoren kwam er vandaag niet in Toscane. Daar besliste een hevige windstoot en een buitenaardse Tadej Pogacar anders over.

Een van de verliezers van de dag was Julian Alaphilippe. De Fransman maakte een spectaculaire tuimelperte in de openingsfase en bolde uiteindelijk als 58e over de streep in Siena.

"Ik weet niet wat er gebeurde bij de valprtij. Er was veel wind, waardoor het

erg gevaarlijk was.  Ik denk dat er iemand neerging voor mij, waardoor ik de valpartij niet meer kon ontwijken."

Hoe blikt de wereldkampioen nu terug op een chaotische Strade? "Ik denk dat het team het niet slecht heeft gedaan, want Kasper Asgreen wordt toch nog 3e vandaag. Daar zijn we dus wel blij mee."

"Volgens mij was er ook niet echt veel te beginnen tegen Pogacar. Hij was echt in vorm vandaag", sloot Alaphilippe met een pijnlijke grimas af.

Asgreen: "Ik ben blij met hoe mijn vorm zich ontwikkelt"

Bij Quick Step-Alpha Vinyl was er aan het einde van de bewogen dag toch nog een lichtpuntje: Kasper Asgreen was een waardige wisselkopman en eindigde 3e in Siena.

 

"Die val van Julian gebeurde op een slecht moment", vertelt de Deen over een cruciale factor in het wedstrijdverhaal.

 

"De ploegmaats hebben geweldig gewerkt om hem terug te brengen. Hoe we gereden hebben als team, dat was werkelijk indrukwekkend."

 

"Helaas had Julian daarna niet meer de goeie benen op Monte Sante Marie. Ik wist dat ik daar de steilste stukken moest overleven en daarna voelde ik dat ik nog iets kon uitrichten."

 

"Pogacar kon ik alleszins niet volgen, want ik zat op dat moment echt op mijn limiet."

 

Asgreen boekt duidelijk progressie tegenover het Vlaamse openingsweekend. "Zo moet het, hé. Mijn doelen komen er straks aan. Ik ben heel blij met hoe mijn vorm zich ontwikkelt."

 

Maar in Vlaanderen zal hij normaal gezien Pogacar ook tegen het lijf lopen. "Of hij daar kan winnen? Dat weet je nooit. Ik sluit hem alvast niet uit."