Ga naar de inhoud

Maestro Tadej Pogacar na monstersolo in Strade Bianche: "Vroeg me lang af waar de rest bleef"

Er stond geen maat op Tadej Pogacar.

Het Sloveense fenomeen Tadej Pogacar (UAE) heeft nog maar eens laten zien wat hij in petto heeft. In de Strade Bianche pakte hij uit met een solo van ruim 50 kilometer: "Ik vroeg me een hele tijd af waar iedereen bleef. Het is schitterend dat ik het op zo'n manier heb kunnen afmaken", reageerde de 2-voudige Tourwinnaar na afloop.

Op de Monte Sante Marie achtte Tadej Pogacar zijn moment gekomen. De kopman van UAE trok eigenlijk voor het eerst stevig door en merkte dat niemand zijn achterwiel kon houden: "Ik vroeg me heel lang af waar iedereen bleef", vertelde hij in het flashinterview.

 

"Op het einde voelde ik de vermoeidheid en ik was er dan ook tot helemaal op het einde niet gerust in. Zelfs op de laatste klim keek ik nog achterom of er niemand zat aan te komen."

 

Nog nooit werkte een renner een langere solo in de Strade Bianche af dan Tadej Pogacar vandaag: "Er moet voor alles een eerste keer zijn. Je weet op voorhand niet hoe een koers zich zal ontwikkelen. Ik ben gewoon heel blij dat het gelukt is."