Ga naar de inhoud

Rus Pavel Sivakov rijdt voortaan onder Franse vlag: "Mijn thuis, waar ik liefde voor fiets ontdekte"

Pavel Sivakov is voortaan een concurrent van Alaphilippe op Franse kampioenschappen.

Pavel Sivakov is niet langer een Russische wielrenner. De renner van Ineos heeft naar aanleiding van de oorlog in Oekraïne een spoedprocedure in gang gezet bij de UCI om de Franse nationaliteit te verkrijgen. "Ik groeide op in Frankrijk en werd er verliefd op de fiets", reageert Sivakov.

De vrees voor sportieve gevolgen leeft ook in het Russische peloton. Om eventuele sancties voor te zijn, koos Pavel Sivakov ervoor om een versnelde procedure in gang te zetten bij de UCI. Die keurde de nationaliteitsverandering woensdag goed.

 

"Ik wilde al geruime tijd de Franse nationaliteit", deelt Sivakov. "De procedure liep al bij de UCI, maar door de gebeurtenissen in Oekraïne heb ik die laten versnellen."

 

De wijziging komt niet uit de lucht vallen. "Ik ben geboren in Italië en verhuisde naar Frankrijk toen ik 1 jaar was. Ik groeide op in Frankrijk en werd er verliefd op de fiets. Het voelt als mijn thuis."

Het is mijn droom om voor Frankrijk op de Olympische Spelen van 2024 in Parijs te staan.

Pavel Sivakov

"Ik wil de UCI en Ineos bedanken om me te steunen in dit proces. Dat ik mag koersen onder de Franse vlag, maakt me enorm gelukkig. Het is dan ook een droom om voor het land op de Olympische Spelen van 2024 te staan."

 

Tot slot deelt Sivakov zijn bezorgdheid over de oorlog in Oekraïne: "Ik ben sterk gekant tegen de oorlog, mijn gedachten zijn bij het Oekraïense volk. Ik hoop dat er snel vrede komt en er een einde gemaakt wordt aan al het leed."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.