Ga naar de inhoud

Ook code geel in de sportwereld: geen mondmaskers/coronapas meer, wel volle stadions

Het Overlegcomité van ons land heeft beslist dat we vanaf maandag in code geel belanden. Dat heeft ook voor de sportwereld zijn gevolgen: zo mogen (voetbal)stadions weer tot de nok gevuld zijn en vallen de mondmaskers overal weg. Ook de coronapas mag (even) in de vuilbak.

Het coronavirus heeft de hele wereld al bijna twee jaar in zijn greep. Toch lijken we stilaan op weg naar een normaal leven nu alle coronacijfers gunstig blijven evolueren.

 

Vandaag besliste het Overlegcomité van ons land dat we vanaf maandag in code geel terechtkomen.

 

Dat wil zeggen dat zo goed als alle coronamaatregelen op de schop gaan. Concreet betekent dat dat er geen mondmaskers meer moeten gedragen worden, enkel in zorginstellingen en op het openbaar vervoer, en dat ook de coronapas wordt afgeschaft.

 

Alle stadions en sporthallen mogen bovendien weer voor 100% gevuld zijn.

 

Wordt hopelijk niet meer vervolgd...