Ga naar de inhoud

Jeugdcoach van Sjachtar Donetsk komt om door Russische granaat: "Deze gekheid moet stoppen"

Sergej Palkin, CEO van Sjachtar, deelt het nieuws op Facebook.

De oorlog in Oekraïne heeft een slachtoffer geëist bij Sjachtar Donetsk. Een jeugdtrainer kwam om het leven door een Russische granaat. Dat heeft CEO Sergej Palkin laten weten. De grote man van Sjachtar riep Russische voetbalclubs op om niet langer te zwijgen over de oorlog: "Jullie stilte helpt de massadestructie van Oekraïne."

"Ik zou graag de eigenaars, het management en de spelers van Russische voetbalclubs aanspreken", opende Sergej Palkin zijn betoog op Facebook.

 

"Rusland voert een verschrikkelijke militaire aanval uit op Oekraïne, een land waar jullie steeds met open armen zijn ontvangen. Een land waar jullie familie en vrienden hebben, of zelf geboren zijn. Dat land wordt nu vernietigd door het Russische leger."

 

"De hele wereld kijkt naar jullie om een einde te maken aan deze gekheid, maar het blijft stil. Jullie zijn bang. In de sportwereld zorgt angst ervoor dat je nooit kan winnen. Wij kunnen zo niet winnen tegen het bloedige regime van jullie leiders."

Breek de stilte, of anders is deze oorlog jullie persoonlijke verantwoordelijkheid.

Sergej Palkin

"Hoewel jullie niet de opdracht gaven om Oekraïners te vermoorden, is jullie stilte een hulp voor de massadestructie van ons land", gaat de CEO voort.

 

Palkin schuwt de harde taal niet, omdat de oorlog hem en de club persoonlijk raakte: "Een jeugdcoach is omgekomen door een Russische granaat. Stop deze gekheid! Breek de stilte, of anders is deze oorlog jullie persoonlijke verantwoordelijkheid."

 

"Een verantwoordelijkheid die toekomstige generaties zullen onthouden, die je niet uit de geschiedenisboeken kan wissen. Ieder van jullie zal schuldig zijn aan de misdaden die Rusland nu begaat."