Jasper Philipsen heeft vertrouwen na sprintzeges in UAE Tour: "Hoef voor niemand onder te doen"

Jasper Philipsen

Jasper Philipsen trekt dit weekend met een goed gevoel naar Parijs-Nice, na een UAE Tour waarin hij twee ritten en het puntenklassement won. Toch spreekt hij vooraf geen hoge ambities uit. "Het wordt een week om de conditie aan te scherpen", vertelt de renner van Alpecin-Fenix aan Sporza.

De UAE Tour kon uitpakken met een handvol topsprinters, toch boekte Jasper Philipsen 2 ritzeges. Heeft hij dan een stap vooruit gezet? "Dat zal ik moeten bevestigen in de volgende wedstrijden. Mijn niveau is nu goed. Misschien heb ik wel een mooie stap gezet, ja", zegt Philipsen.

"Ik denk dat we iets moois aan het opbouwen zijn voor de sprints en richting de volgende wedstrijden. Met die ritzeges in de UAE Tour is de druk er ook meteen af. De sfeer is dan ook goed, dat scheelt ook."

Philipsen werd in de UAE Tour ook knap 10e in de tijdrit. "Daar ben ik misschien nog wel het meest tevreden over. Een sprint kun je misschien nog een keer winnen als je maar 95 procent bent, maar een tijdrit liegt niet. Hopelijk kan ik dat ook vertalen in de klassiekers."

Een sprint kun je misschien nog een keer winnen als je maar 95 procent bent, maar een tijdrit liegt niet.

Jasper Philipsen

Komend weekend trekt Philipsen naar Parijs-Nice, maar hoge ambities wil hij vooraf niet uitspreken. "Het wordt een week om de conditie aan te scherpen. Een nieuwe uitdaging voor mij, ik kijk ernaar uit", zegt Philipsen, die met zijn snelle benen vooral mikt op wat erna komt: Milaan-Sanremo en Gent-Wevelgem.

"Al zijn dat wel koersen waar je een serieuze inhoud voor nodig hebt. Of ik zal kunnen meestrijden voor de zege, zal afhangen van het koersverloop en het gevoel in de wedstrijd. Maar ik ben niet bang en ik heb een goeie winter gehad. Ik hoef voor niemand onder te doen."

Maar eerst Parijs-Nice dus. "Ik denk dat er 2 à 3 sprintkansen zijn, al heb ik het parcours nog niet heel specifiek bestudeerd. Ik zal wel zien welke mogelijkheden er zijn in de sprint. En de Tour? Daar is nu nog geen duidelijkheid over. Dat zullen we zien na de klassiekers."

Parijs - Nice
-
ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
1wegwedstrijdMantes-la-Ville - Mantes-la-Ville159,8 kmLaporteLaporte
2wegwedstrijdAuffargis - Orléans159,2 kmJakobsenLaporte
3wegwedstrijdVierzon - Dun-le-Palestel190,8 kmPedersenLaporte
4individuele tijdritDomérat - Montluçon13,4 kmvan Aertvan Aert
5wegwedstrijdSaint-Just-Saint-Rambert - Saint-Sauveur-de-Montagut188,8 kmMcNultyRoglic
6wegwedstrijdCourthézon - Aubagne213,6 kmBurgaudeauRoglic
7wegwedstrijdNice - Col de Turini155,2 kmRoglicRoglic
8wegwedstrijdNice - Nice115,6 kmYatesRoglic