Ga naar de inhoud

Meerkampster Katarina Johnson-Thompson krijgt wildcard voor WK indoor

"Klaar om er weer in te vliegen." Katarina Johnson-Thompson maakt later deze maand haar comeback op het WK indoor. De Britse meerkampster moest de olympische strijd in Tokio door een blessure staken, maar hoopt in Belgrado - via een wildcard - revanche te nemen. Onze landgenote Noor Vidts is alvast gewaarschuwd.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Katarina Johnson-Thompson, is al jaren een van de grote concurrentes van Nafi Thiam. Vorige zomer zou het duo ook onderling beslissen wie er olympisch kampioene meerkamp ging worden in Tokio. 

 

Tot de Britse plots een blessure opliep tijdens de 200 meter. Johnson-Thompon moest toen noodgedwongen opgeven. Nafi Thiam kroonde zich daar tot koningin van de meerkamp.

 

Een totale deceptie voor Johnson-Thompson. Toch knokte de 29-jarige meerkampster veerkrachtig terug. Zo liet ze vandaag op haar instagrampagina weten dat ze een wildcard ontvangen heeft voor het WK indoor.

 

Daar zal ze tegenover onze landgenote Noor Vidts - die op diezelfde Olympische Spelen vriend en vijand verraste met een 4e plaats - staan. Het WK indoor gaat van 18 tot 20 maart door in Belgrado.