Ga naar de inhoud

Eddy Snelders is streng voor Club en looft KAA Gent: “Serieuze uppercut uitgedeeld”

Weer een hoofddoel weg voor Club Brugge, terwijl KAA Gent op het juiste moment lijkt te pieken. Ook Eddy Snelders zag hoe in het bekerduel van woensdagavond de maskers afvielen. De analist evalueert de prestatie van beide clubs.

Over Club Brugge: “Weer met de neus op de feiten gedrukt”

“Na de Europese uitschakeling volgde nu een exit in de beker. Voor Club Brugge blijft dus enkel het kampioenschap nog over. Dat is toch een serieuze uppercut. Zeker omdat je nu toch weer begint te twijfelen, ondanks de goeie prestatie tegen Antwerp. Kwam dat statement omdat Club zo goed was of Antwerp zo slecht? Na de match tegen KAA Gent denk je eerder dat tweede.”

 

“Club is woensdagavond met de neus op de feiten gedrukt. Oké, het zat niet mee door die enorm vroege achterstand, maar eigenlijk had Club de match nooit in handen. Op wilskracht probeerde het de zaken nog recht te trekken in de eerste helft, na de 0-2 was ook dat weg.”

 Club moet hopen dat ze de beste Noa Lang snel terugkrijgen.

Eddy Snelders

"Noa Lang zakte opnieuw door de ondergrens - het was niet de eerste keer de voorbije weken. Hij holt duidelijk achter zijn beste vorm aan. Zelfs toen het geheel draaide tegen Antwerp was hij te onopvallend. Club moet hopen dat ze de beste Noa Lang snel terugkrijgen.”

Over KAA Gent: “Flanken zijn openbaringen”

“KAA Gent heeft een stevige indruk op me nagelaten. Ze stonden goed georganiseerd. Vooral de defensieve structuur zat perfect in elkaar, met drie sterke centrale verdedigers die lengte aan kracht en snelheid koppelen.”

 

“Daarnaast viel me vooral de fysieke paraatheid van de hele ploeg op. Heb je gezien hoe die flanken gelopen hebben? Een immens verschil met Antwerp afgelopen weekend. Matisse Samoise en Alessio Castro-Montes zijn toch openbaringen.”

Wees maar zeker dat de ploegen bovenaan wat ongerust naar achteren beginnen te kijken.

Eddy Snelders

“Maar ook ervaren mannen als Laurent Depoitre, Vadis Odjidja en Sven Kums ogen een stuk scherper dan enkele maanden geleden. Toen stelde men toch luidop de vraag of ze nog hun oude niveau konden halen.”

 

“Het mag duidelijk zijn dat KAA Gent aan een inhaalbeweging bezig is. Met een uitgebalanceerd team dat na een (te) lange inlooptijd eindelijk begint te draaien. Wees maar zeker dat de ploegen bovenaan wat ongerust naar achteren beginnen te kijken.”