Ga naar de inhoud

Roman Abramovitsj verkoopt Chelsea: "Netto-opbrengst gaat naar slachtoffers oorlog"

De grond is Roman Abramovitsj te heet onder de voeten geworden. De 55-jarige steenrijke Rus heeft beslist voetbalclub Chelsea te verkopen.  Meer nog: hij toonde ook zijn goede hart: "De netto-opbrengst van de verkoop gaat naar de slachtoffers in Oekraïne."

Abramovitsj kocht de Londense club Chelsea in 2003 en pompte de voorbije decennia bijzonder veel spaarcentjes in zijn speeltje.

 

Zijn nauwe banden met Vladimir Poetin breken hem nu zuur op. Abramovitsj en andere steenrijke Russen moeten sancties vrezen: de jacht op hun bezittingen en centen is geopend.

 

Abramovitsj had al een stap opzij gezet als eigenaar van de club, vandaag bevestigde de 55-jarige Rus dat hij de club ook verkoopt.

 

"In het belang van de club, de fans en iedereen die betrokken is bij Chelsea, heb ik beslist om de club te verkopen", zegt de steenrijke Rus op de website van zijn club.

 

"We gaan de verkoop niet versneld uitvoeren, maar er zal een degelijk proces voorafgaan. Ik vraag niet om leningen terug te betalen, het ging voor mij enkel over pure passie voor het voetbal en de club."

Ik vraag niet om leningen terug te betalen, het ging voor mij enkel over pure passie voor het voetbal en de club.

Roman Abramovitsj

Netto-opbrengst naar slachtoffers oorlog

Abramovitsj gaat nog verder dan enkel een verkoop, hij toont zelfs zijn goede hart. "Ik heb mijn team de opdracht gegeven om een ​​liefdadigheidsstichting op te richten waar alle netto-opbrengst van de verkoop aan zal worden geschonken. De stichting komt ten goede aan alle slachtoffers van de oorlog in Oekraïne."


"Dit is een heel moeilijke beslissing geweest", rondt Abramovitsj af. "Het doet me pijn om op deze manier afscheid te moeten nemen van de club, maar dit is het beste voor de club. Ik hoop dat ik nog één keer naar Stamford Bridge kan komen voor een afscheid. Chelsea zal altijd in mijn hart zitten."

Het doet me pijn om op deze manier afscheid te moeten nemen van de club

Roman Abramovitsj
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

21 prijzen onder Abramovitsj

Sinds Chelsea in 2003 werd overgenomen door Abramovitsj groeide de Londense club uit tot een Europese topclub. Het won 5 keer de Premier League, 5 keer de FA Cup, 3 keer de League Cup, 2 keer de Engelse Supercup, 2 keer de Champions League, 2 keer de Europa League, 1 keer de Europese Supercup en 1 keer het WK voor clubs.

Zwitserse of Amerikaanse overnemer?

Wie de opvolger van Roman Abramovitsj wordt, is uiteraard nog niet geweten. Eerder vandaag zei de Zwitserse miljardair Hansjörg Wyss (86) in de Zwitserse pers dat hem de vraag is gesteld om Chelsea te kopen. 

 

Maar er is nog niets beslist: geïnteresseerden zouden nog tot eind deze week een bod mogen doen bij Abramovitsj. 

 

In de wandelgangen doet ook de naam van de Amerikaanse zakenman Todd Boehly (46) de ronde als potentiële kandidaat. Hij is de (mede-)eigenaar van de LA Dodgers en de LA Lakers en toonde in het verleden al interesse.

 

Volgens verschillende bronnen bedraagt de vraagprijs zo'n 2,25 miljard euro.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.