Ga naar de inhoud

0 toernooien, maar wel 8 miljoen dollar rijker: Tiger Woods blijft de populairste golfer

Tiger Woods in actie met zijn zoon Charlie.

Tiger Woods speelde vorig jaar geen enkel professioneel golftoernooi. Maar de Amerikaan blijft razend populair bij de fans. De Amerikaanse PGA Tour maakte woensdag bekend dat Woods helemaal bovenaan is geëindigd in het nieuwe Player Impact Program (PIP). Het levert hem een cheque van acht miljoen dollar (7,2 miljoen euro) op.

De 46-jarige Woods, vijftienvoudig majorwinnaar, raakte eind februari 2021 ernstig gewond bij een auto-ongeluk en brak toen onder meer beide benen. Daardoor bleef zijn activiteit op het golfcircuit in 2021 beperkt tot een deelname aan het PNC Championship, een toernooi waarin hij aan de zijde van zijn 12-jarige zoon speelde. 

 

Ondanks die erg beperkte speelminuten eindigde Woods op nummer 1 in de eerste editie van het Player Impact Program (PIP), voor zijn oude rivaal Phil Mickelson. Die won op zijn 50e het PGA Championship en werd zo de oudste majorwinnaar ooit. 

 

Met het PIP gaat de PGA Tour naar eigen zeggen op zoek naar "de spelers die het voorbije jaar de meeste positieve aandacht voor het golf genereerden".

 

Er wordt onder meer nagegaan welke spelers het meest worden opgezocht op internet, wiens namen het vaakst worden vernoemd in artikels en wie het meeste bereik op de sociale media heeft

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.