Ga naar de inhoud

Tennisfederatie ITF schorst Rusland en Wit-Rusland, tegenstander van België in Billie Jean King Cup

Elise Mertens en Greet Minnen

Ook de Internationale Tennisfederatie ITF heeft gehoor gegeven aan de oproep van het Internationaal Olympisch Comité IOC om Rusland en Wit-Rusland te weren uit de sport. Dat heeft wellicht ook gevolgen voor het duel tussen België en Wit-Rusland in de Billie Jean King Cup.

Het duel tussen België en Wit-Rusland in de Billie Jean King Cup, de voormalige Fed Cup, zou normaal gezien plaatsvinden medio april in Turkije. Door de schorsing van Rusland en Wit-Rusland zal het wellicht niet zover komen.

De ITF laat dinsdag weten dat de twee landen voor onbepaalde tijd uitgesloten worden van alle internationale competities. "We blijven in nauw contact met de Oekraïense tennisfederatie en zijn solidair met het Oekraïense volk", klinkt het bij de ITF.

Op de officiële website van de Billie Jean King Cup is alvast te lezen dat België met een walk-over wint van Wit-Rusland en doorstoot naar de finales.

 

De ATP en de WTA hebben ook laten weten dat het ATP- en WTA-toernooi van Moskou in september voorlopig van de kalender gehaald is. Russische en Wit-Russische tennissers mogen tot nader order ook niet meer aantreden onder vlag van hun land, meldt de ITF nog.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.