Ga naar de inhoud

Ook de UCI volgt: geen Russische of Wit-Russische teams meer in de koers

Net als heel wat internationale sportfederaties heeft ook de Internationale Wielerunie UCI dinsdag sancties aangekondigd tegen Rusland en Wit-Rusland. De UCI schorst alle professionele wielerteams uit beide landen, dus ook die van de procontinentale wielerploeg Gazprom-Rusvelo.

De beslissing van de UCI volgt op de oproep van het Internationaal Olympisch Comité IOC om Rusland en Wit-Rusland te weren uit de internationale sportwereld na de Russische inval in Oekraïne.

De UCI schrapt voorlopig alle licenties van Russische en Wit-Russische wielerteams, waarvan de Russische procontinentale ploeg Gazprom-Rusvelo de bekendste is.

Renners uit beide landen kunnen individueel wel nog deelnemen aan wedstrijden, maar niet onder de vlag van hun land. Ook de nationale teams van Rusland en Wit-Rusland zijn niet langer welkom op grote kampioenschappen.

De UCI heeft voorts zijn steun uitgesprokenen aan Oekraïne en de Oekraïense bevolking en laat weten dat renners uit het land welkom zijn in het trainingscentrum van de UCI in Zwitserland.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.