Ga naar de inhoud

Coach Lokomotiv Moskou stapt op: "Ik kan mijn job hier niet uitoefenen"

Markus Gisdol wil niet meer in Rusland langs een voetbalveld staan.

Markus Gisdol heeft na amper 12 matchen zijn ontslag ingediend als hoofdcoach bij de Russische topclub Lokomotiv Moskou. De Duitser wil na de inval in Oekraïne niet meer in Rusland aan de slag zijn.

In de mededeling van de club staat geen reden voor het vertrek van Gisdol, maar in de Duitse krant Bild maakt de 52-jarige Duitser heel erg duidelijk wat zijn beweegredenen zijn.

 

"Coach zijn is het mooiste dat er bestaat, maar ik kan mijn job niet uitoefenen in een land waarvan de leider verantwoordelijk is voor een aanval in het hart van Europa", aldus Gisdol. 

 

"Ik kan in Moskou niet op een trainingsveld staan, goed wetende dat enkele kilometers verderop de bevelen gegeven worden die enorm veel mensen een hoop miserie bezorgen."

 

"Dit is mijn persoonlijke beslissing en ik ben er volledig van overtuigd dat het de juiste keuze is."

 

Gisdol, die voordien aan de slag was bij Hoffenheim, HSV en FC Keulen, coachte Lokomotiv nog maar sinds oktober. De Duitse voormalige voetballer Marvin Compper neemt over als interim-coach.

 

Bij Dinamo Moskou nam assistent-trainer Andriy Voronin met onmiddellijke ingang afscheid. "Ik zie geen mogelijkheid om in een land te blijven dat met een leger onze steden en inwoners aanvalt", zei de voormalige Oekraïense international.