Stephen Curry imponeert in de opwarming, maar Warriors lijden wel blamerende nederlaag

Stephen Curry kon een nederlaag van Golden State niet voorkomen.

In de NBA hebben de Golden State Warriors een pijnlijke thuisnederlaag moeten incasseren tegen Dallas. De thuisploeg gooide tegen Luka Doncic en co een voorsprong van 21 punten te grabbel.

De voortekenen waren nochtans goed voor Golden State. Voor de wedstrijd mocht Stephen Curry voor eigen volk officieel zijn MVP-trofee van het All-Star Game in ontvangst nemen en in de opwarming maakte hij indruk door met schijnbaar sprekend gemak een reeks driepunters binnen te knallen.

Ook op het veld leek het aanvankelijk goed uit te pakken in de wedstrijd tegen de Dallas Mavericks. Golden State sprokkelde een voorsprong van 21 punten bij elkaar, maar de bezoekers lieten zich niet kisten en werden ook geholpen door een monumentale inzinking van de Warriors.

In het 4e quarter slaagde de thuisploeg erin om ruim 8 minuten lang geen enkele field goal te scoren. In die periode plaatsten de Mavericks onder impuls van Luka Doncic en Spencer Dinwiddie een beslissende 26-1-tussenspurt. Eindstand: 101-107.

De pass van de avond: Nuggets-center Jokic tegen Portland

De top 10 acties van afgelopen nacht:

Alle uitslagen van zondagnacht:

  • LA Lakers - New Orleans 95-123
  • Charlotte - Detroit 126-127 (n.v.)
  • Portland - Denver 92-124
  • Houston - LA Clippers 98-99

  • Indiana - Boston 128-107
  • Golden State - Dallas 101-107
  • Phoenix -Utah 114-118
  • New York - Philadelphia 109-125