Ga naar de inhoud

Noor Vidts toont topvorm op BK indoor: "Maar ik lig nog niet wakker van het WK"

Nafi Thiam en Noor Vidts waren de special guests op het BK atletiek in zaal.

Afgelopen weekend tekenden Nafi Thiam en Noor Vidts, de beste twee Belgische meerkampsters bij de vrouwen, present op het Belgisch kampioenschap indooratletiek in Louvain-La-Neuve. Vidts bereidt zich voor op het wereldkampioenschap eind maart in Belgrado, voor Thiam was het niet meer dan een tussendoortje.

Nafi Thiam: "Er is al meer regelmaat dan vroeger"

Voor Nafi Thiam was het haar eerste competitie sinds de Memorial in september. In Louvain-La-Neuve zocht ze vooral gezelschap na de zware eenzame trainingen richting zomer.

 

"Ik ben even weg van de eentonigheid van het alleen trainen. Het is tof dat ik mij eens met anderen kan meten."

 

"Het is interessant omdat het niet ver is en omdat ik 2 wedstrijden heb in enkele uren. Het valt goed in mijn trainingsopbouw. Ik heb 3 weken heel intensief getraind, deze week laat ik het een beetje los."

 

Thiam nam op het BK enkel deel aan de 60 meter horden. Haar reeks won ze in 8"32, in haar finale werd ze vierde in 8"34. "Ik ben tevreden, want mijn record is 8"27. Er is al meer regelmaat dan vroeger."

 

"Ik heb ook iets veranderd bij de horden, ik start nu met 7 passen in plaats van 8. Hierdoor moet je echt doorduwen om je paslengte aan te houden. Als er snellere meisjes naast je lopen, heb je de neiging om je pas te verkorten en dan kom je te ver van de eerste horde."

Ik heb iets veranderd bij de horden, ik start nu met 7 passen in plaats van 8.

Noor Vidts: "Het is leuk dat ik vooruit ga"

In tegenstelling tot Nafi Thiam neemt Noor Vidts wel deel aan het WK indoor eind maart. Op het BK liet de nummer 4 van de Spelen zien dat ze daar mee kan doen om het goud. Zo verbeterde ze zowel op de 60 meter horden als in het kogelstoten haar persoonlijk record.

 

"Vorige week vond ik mijn start bij de horden nog niet helemaal goed. Nu was de reeks beter en de finale nog wat beter. Dus het is leuk dat we vooruitgaan.”

 

Vidts, die zilver won op het laatste EK indoor, houdt de favorietenrol voor Belgrado angstvallig af. Ze ligt niet wakker van een medaille. “Ik denk dat ik gewoon zo ben. Samen met Fernando (Oliva) ligt onze focus echt op de trainingen, op het proces en op proberen de technieken juist te doen, meer dan op de prestaties.”