Ga naar de inhoud

Arsenal moet recordverlies van liefst 128,8 miljoen euro in de boeken schrijven

De club van Sambi Lokonga leed een recordverlies.

Arsenal heeft vorig seizoen (2020-2021) een recordverlies van 128,8 miljoen euro geleden, dat liet de Engelse club zelf weten. Het is voor de Gunners een verlies dat ruim twee keer zo groot is als het seizoen voordien (57,2 miljoen euro).

De club laat weten dat het verlies voornamelijk te wijten aan de gevolgen van de coronapandemie. De club schat de negatieve effecten van de gezondheidscrisis in op zo'n 101,5 miljoen euro.

 

Arsenal speelde slechts 2 wedstrijden voor eigen publiek. De spelers van de Londense club gingen er wel mee akkoord om een loonsverlaging van 12,5 procent door te voeren, maar de salarislast bedroeg wel nog steeds 291 miljoen euro.

 

Arsenal kondigde eerder al aan dat de tickets volgend seizoen ongeveer 4 procent duurder zullen worden in het seizoen 2022-'23. Een beslissing waarop veel kritiek kwam van de supportersgroepen. 

 

"De financiële uitdaging blijft groot voor Arsenal, maar de club heeft nog steeds de niet aflatende steun en inzet van zijn eigenaar, Kroenke Sports & Entertainment", stond ook nog te lezen in de verklaring.

Pittige transferzomer

Ondanks de forse verliezen strooide Arsenal afgelopen zomer wel met de miljoenen. Er werd voor ruim 167 miljoen euro ingekocht. Albert Sambi-Lokonga die overkwam van Anderlecht was een van hun miljoenenaankopen.

 

Arsenal nam met onder meer Mesut Özil, Shkodran Mustafi en Pierre-Emerick Aubameyang wel afscheid van enkele monstercontracten. 

 

De Londenaars zijn na een moeilijke start wel bezig aan een prima seizoen in de Premier League. Met nog enkele inhaalmatchen voor de boeg is een plekje in de top 4 zeker realistisch.