"Na regen komt zonneschijn": de hemel klaart op voor Fabio Jakobsen na droomzege in Kuurne

Fabio Jakobsen viert zijn zege in Kuurne-Brussel-Kuurne.

6 augustus 2020. De datum die eeuwig een stevige impact zal nalaten op Fabio Jakobsen. De Nederlander begon die dag een een heroïsch comebackverhaal. Een dat nu een gouden hoofdstuk krijgt met winst in het klassieke voorjaar. "Het was niet makkelijk voor mij en mijn familie, maar dit is erg mooi", deelt de sprinter.

"Na regen komt zonneschijn", lacht Fabio Jakobsen.

 

De Nederlander van Quick Step-Alpha Vinyl mag na zijn zege in de Vuelta vorig jaar opnieuw juichen op het allerhoogste niveau. En dat doet deugd.

 

"Het was niet makkelijk voor mij en mijn familie", zegt hij over de lange weg die hij bewandelde richting terugkeer. "Dat ik Kuurne-Brussel-Kuurne kan winnen in het Vlaamse voorjaar is erg mooi."

Ik heb de jongens vooraan als lead-out gebruikt.

Fabio Jakobsen

De 25-jarige sprinter moest knokken voor zijn zege in een voorjaarsklassieker. "Het was niet makkelijk. Vanaf 100 kilometer van de streep viel het niet meer stil. Op het einde moest ik iedereen gebruiken om ûberhaupt dichtbij te komen."

 

Dan maar de trucendoos bovenhalen: "Ik heb de jongens vooraan als lead-out gebruikt. Ik ging aan op 300 meter en dook in hun slipstream. Ik zag Ewan links komen en voelde dat hij snelheid had, maar ik kon net iets eerder mijn jump plaatsen en winnen."

"Wat er in Oekraïne gebeurt, maakt me stil"

Fabio Jakobsen vierde dan wel de grootste zege in een lange tijd. Toch kon hij niet enkel aan het wielrennen denken. De Nederlander deelt zijn medeleven voor de mensen in Oekraïne.

 

"Wanneer ik van de fiets stap, besef ik weer dat wij allemaal vrij zijn om te doen wat we willen. Dat is niet het geval in Oekraïne. Dat maakt me stil. Mijn gedachten zijn bij de mensen daar."