Ga naar de inhoud

Vansevenant komt net tekort in Faun-Ardèche Classic, McNulty zegeviert

 za 26 februari 2022 16:28
McNulty mocht uiteindelijk zegevieren.
McNulty mocht uiteindelijk zegevieren.

Mauri Vansevenant is er net niet in geslaagd om de Faun-Ardèche Classic naar zijn hand te zetten. Het was uiteindelijk Brandon McNulty die met de zege in de eendagskoers aan de haal ging.

De renners die het Vlaamse openingsweekend naast zich legden en voor Frankrijk kozen, moesten enkele flinke hellingen bedwingen. Het peloton kreeg 168,5 kilometer voor de wielen geschoven, goed voor zo'n 3.100 hoogtemeters.

 

Spek voor de bek dus ook voor grote namen als Julian Alaphilippe en Primoz Roglic. De grote kanonnen konden echter niet meedingen voor de dagzege.

 

Iemand die wel een gooi deed naar winst was de ploegmaat van Alaphilippe, Mauri Vansevenant. Op het glooiende parcours klopte de 22-jarige renner van Quick Step-Alpha Vinyl wel nog Sepp Kuss. 

 

Maar Brandon McNulty reed een goeie 45 seconden voor onze landgenoot als winnaar over de streep. Het is al de tweede zege van het seizoen voor de 23-jarige Amerikaan. Op 26 januari won McNulty ook al de Trofeo Calvia. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Lees ook: