Ga naar de inhoud

De Omloop in 5 momenten: van bliksemafleider Benoot tot beslisssende demarrage Van Aert

De Omloop Het Nieuwsblad stelde niet teleur. In de opener van het klassieke voorjaar viel er meteen heel wat te beleven. Herbeleef de koers hieronder in 5 beslissende momenten.

1. Florian Vermeersch en Stefan Küng openen finale

Florian Vermeersch en Stefan Küng zijn de eerste (schaduw)favorieten die zich laten zien. Op ruim 50 kilometer van de streep gaat het duo op zoek naar de kopgroep.

2. Jumbo-Visma en Ineos sluiten pact

Op iets meer dan 30 kilometer van de streep gooien Ineos en Jumbo-Visma de koers helemaal open. Pidcock en Narvaez trekken samen met Van Aert en Benoot in de aanval. Later sluit ook Colbrelli nog aan.

3. Benoot wordt vooruitgestuurd richting de Muur

Tiesj Benoot bewijst in de Omloop meteen zijn waarde voor Jumbo-Visma. Hij knecht perfect voor Van Aert en gaat net voor de Muur zijn eigen kans. De perfecte bliksemafleider voor zijn kopman. Net voor de top wordt hij gegrepen.

4. Van Aert knalt weg op Bosberg

Bommetje op de Bosberg. Van Aert knalt weg van alles-en-iedereen en slaat meteen een mooie kloof. Victor Campenaerts probeert nog dichterbij te komen, maar kraakt volledig.

5. Solo naar de finish

Niemand ziet Van Aert nog terug. De Belgische kampioen soleert naar de finish en kan zijn eerste zegegebaar van het (weg)seizoen bovenhalen.