Ga naar de inhoud

BEKIJK: Woedende Vincent Kompany ontploft tegen OHL en krijgt rood

Ref Lambrechts gaf Kompany op enkele seconden tijd tweemaal geel, rood dus.

Vincent Kompany is vaak de rust zelve, maar zaterdagavond tegen OHL viel de Anderlecht-coach opvallend uit zijn rol. Na een frustrerende avond kreeg Anderlecht-back Murillo nog rood, tot grote woede van Kompany, die verhaal ging halen bij ref Lambrechts. Die gaf Kompany vervolgens ook rood.

Het was niet de avond van Anderlecht, zaterdag aan Den Dreef. Weinig inspiratie, gemiste kansen en twee rode kaarten waren de ingrediënten van een pijnlijk puntenverlies tegen OHL.

 

Het was diep in het slot dat een extra zware domper voor de Brusselaars volgde. Rechtsback Murillo tikte de voet van Maertens aan en kreeg een tweede gele kaart. 

 

Anderlecht-coach Kompany had in de fase die eraan voorafging echter een fout gezien op Raman, maar de aanwezige scheidsrechters deelden die mening niet.

 

Kompany trok vervolgens woedend van leer tegen scheidsrechter Erik Lambrechts, die Kompany geel gaf en daar enkele tellen later rood van maakte.

 

Een dieptepunt voor de immer ingehouden Kompany, die na de wedstrijd volgens het reglement ook geen interview meer mocht geven. Hij zal de volgende speeldag tegen Oostende wellicht van in de tribune moeten toekijken.

Bekijk de fase uit OHL-Anderlecht:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Geel werd al snel rood voor Kompany: