Alpecin-renner Jay Vine is wereldkampioen esports, Belg Lionel Vujasin eindigt 5e

 za 26 februari 2022 23:18

Alpecin-Fenix heeft er een wereldkampioen bij, want op het 2e WK wielrennen op de rollen snelde hun Australiër Jay Vine met een machtige eindinspanning naar het goud. Bij de vrouwen ging de wereldtitel naar de Nederlandse Loes Adegeest.

Aan zijn prestaties in de Zwift Academy 2 jaar geleden dankt Jay Vine zijn profcontract bij Alpecin-Fenix. Met onder meer een 2e plaats in de eindstand van de Ronde van Turkije bewees Vine dat hij ook op de weg goed uit de voeten kan. Maar blijkbaar roest oude liefde niet.

 

Zoals wel vaker in kampioenschappen op de rollen, dit keer op Zwift, wordt alles beslist in de eindsprint. Wie dan nog de meeste wattages kan trappen, maakt kans op de zege. 

 

Op het eerste WK esports kon niemand dat beter dan de Duitse ex-roeier Jason Osborne, die vorig jaar nog stagiair was bij Quick-Step. Maar deze keer moest Osborne zijn meerdere erkennen in twee Australiërs: Jay Vine voor het goud en Freddy Ovett het zilver.

 

Vanuit Belgische hoek werd vooral gekeken naar Lionel Vujasin. In het zog van het Australische geweld "parkeerde" hij zijn fiets op de 5e plaats.

 

Ook bij de vrouwen kregen we een gelijkaardig scenario, waarbij de slotsprint alles zou bepalen. De Zuid-Afrikaanse Ashleigh Moolman-Pasio leek rijp voor een verlenging van haar titel, maar dat was buiten de 25-jarige Nederlandse Loes Adegeest gerekend.

Bekijk de ontknoping in beide WK's

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.