Ga naar de inhoud

Deceptie heerst bij Beerschot: "Doen alles voor behoud, maar voelen ons machteloos"

Kapitein Sanusi incasseert met zijn ploeg opnieuw een tik.

"De match van de laatste kans." Zo werd de partij tegen Charleroi op voorhand aangekondigd. Beerschot toonde veel inzet, maar verloor na alweer een nederlaag de hoop op het behoud. "Het is spijtig als je ziet hoe de jongens ervoor gevochten hebben... Het mocht niet zijn", reageerde Greg Vanderidt.

Greg Vanderidt leefde bijna weer op hoop dat hij Beerschot in 1A kon houden. Tot Zorgane de rode lantaarn weer van de hemel naar de hel bracht. Een zware domper. Opnieuw. Toch kan de trainer zijn spelers niets verwijten.

 

"Ik vroeg ook om strijd en inzet, dat heb ik gezien", blikte Vanderidt terug. "De goals die we slikken bevestigen ons verhaal dit seizoen. Het waren misschien individuele fouten, maar we zijn er niets mee. De punten zijn weg." 

 

"Het is spijtig als je ziet hoe de jongens ervoor gevochten hebben. Het mag niet zijn. Als je in deze fase van de competitie maar 16 punten hebt, zijn daar verschillende redenen voor. Een van die redenen is dat de bal gewoon niet rolt voor ons."

Vandaag hebben we er alles aan gedaan... We voelen ons machteloos.

Greg Vanderidt

Hoe komt het toch dat Beerschot bij een 2-1-stand de wedstrijd uit handen geeft? "Er is een kwaliteitsverschil. Daar kunnen we niet om heen. We moeten steeds rekenen op onze vechtlust. Toen de gelijkmaker viel, was het beste er al af bij ons."

 

En dat zorgt voor moedeloosheid bij Beerschot: "Vandaag hebben we er alles aan gedaan... We voelen ons machteloos."

 

Op naar de volgende, dan maar. De inhaalmatch tegen Standard. "Die gaan we voorbereiden", zei de trainer.  "We volgen de zoveelste kronkel van de voetbalbond. Ik vraag me af waarom er reglementen zijn, als ze niet worden nageleefd. Dat terzijde gaan we de wedstrijd gewoon spelen. Punt."

Joren Dom bracht Beerschot nog op voorsprong tegen Charleroi.

"Met clichés blijven gooien, heeft geen zin meer"

"Het is klote", is Tom Pietermaat eerlijk na de wedstrijd. "Keer op keer incasseren we, ook al hadden we vandaag totaal niet het gevoel dat we de mindere ploeg waren."


Niet de mindere ploeg, maar Beerschot blijft wel met 0 punten achter. Kan "operatie redding" nog een succes worden?


"Ik laat het rekenwerk over aan de kenners. Ik kan met clichés blijven gooien, maar dat heeft geen zin meer. Iedereen weet hoe we ervoor staan en dat ziet er niet te best uit."