Ga naar de inhoud

Christian Eriksen maakt zaterdag zijn debuut voor Brentford: "Zal een bijzonder moment worden"

Christian Eriksen speelde al een oefenwedstrijd bij Brentford.

Nog één nachtje slapen en Christian Eriksen maakt zijn wederoptreden op het allerhoogste niveau. De Deense middenvelder zal van Thomas Frank minuten krijgen in de partij tegen Newcastle. Dat bevestigt de trainer van Brentford op zijn persbabbel: "Eriksen zit in de selectie en zal ook spelen zaterdag."

In januari zette Christian Eriksen zijn handtekening onder een contract bij Brentford. Een voorbode van zijn terugkeer op het allerhoogste niveau na zijn hartfalen op het EK.

 

De Deen staat al geruime tijd te popelen om zijn rentree in de Premier League te maken. Daar moet Eriksen nog maar één nachtje voor slapen. "Hij zit in de selectie en zal ook spelen", klinken de bevrijdende woorden van trainer Thomas Frank.

 

"Het moment waarop Eriksen het veld betreedt, zal een bijzonder moment zijn. Zeker voor Christian en zijn familie."

Er is 0% kans dat er morgen iets ernstigs gebeurt. 

Thomas Frank, trainer Brentford

"Iedereen heeft gezien wat er hem afgelopen zomer is overkomen", gaat Frank voort. "Dat zet nog maar eens in de verf hoe dankbaar we moeten zijn voor elke dag die we leven."

 

De 30-jarige Deen zal zaterdag niet voor het eerst te zien zijn op de Engelse velden. Eriksen verliet in januari 2020 Tottenham Hotspur om naar Inter te trekken. In Italië mogen spelers niet voetballen met een defibrillator, iets waar zijn huidige werkgever zich geen zorgen om maakt.

 

"Er is 0% kans dat er morgen iets ernstigs gebeurt. Eriksen en zijn familie staan achter zijn beslissing om te blijven voetballen. Dat is erg belangrijk."

 

Christian Eriksen mag meteen zijn waarde tonen in een belangrijke wedstrijd voor Brentford, nummer 14 in de Premier League. Bij winst tegen degradatiekandidaat Newcastle (17e) kan de ploeg van Thomas Frank op wat meer ademruimte rekenen.