Ga naar de inhoud

Barcelona treft Galatasaray in 1/8e finales Europa League, ook o.a. Sevilla-West Ham

In de 1/8e finales van de Europa League komt er een duel tussen Barcelona en Galatasaray uit Turkije. Dat werd vanmiddag geloot. Veelwinnaar Sevilla treft West Ham United en Philippe Clement neemt het met AS Monaco op tegen Braga uit Portugal. De matchen worden op 10 en 17 maart gespeeld.

1/8e finales Europa League
Rangers (Sch) Rode Ster Belgrado (Ser)
Braga (Por) Monaco (Fra)
Porto (Por) Lyon (Fra)
Atalanta (Ita) Leverkusen (Dui)
Sevilla (Spa) West Ham (Eng)
Barcelona (Spa) Galatasaray (Tur)
Leipzig (Dui) Spartak Moskou (Rus)
Betis (Spa) Frankfurt (Dui)

Tijdens de loting werden ploegen die de knock-outfase overleefd hadden gekoppeld aan de goepswinnaars uit de poulefase. Clubs uit hetzelfde land konden nog niet aan elkaar gekoppeld worden.

 

Barcelona, toch de grote titelfavoriet, werd uitgeloot tegen Galatasaray. De Turkse club werd afgelopen seizoen tweede in de vaderlandse competitie.

 

Voor Philippe Clement wacht een dubbel duel tegen Braga. Sevilla, de club die de Europa League al 6 keer kon winnen, neemt het op tegen West Ham United. Het Lyon van (de geblesseerde) Jason Denayer speelt om een ticket voor de kwartfinales tegen Porto. 

 

Leipzig werd dan weer gekoppeld aan Spartak Moskou. De Russische club mag niet in eigen huis spelen. Het is nog niet duidelijk waar er dan wel gespeeld zal worden.

 

De ploegen die uit de knock-oufase komen spelen eerst thuis, op 10 maart, de terugwedstrijden volgen een week later op 17 maart.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.