Ga naar de inhoud

Zucht van opluchting bij UEFA: Zenit uitgeschakeld na afgekeurde treffer in slotminuut

Heel wat hoongelach in de voetbalwereld. Het gecontesteerde Zenit Sint-Petersburg is uitgeschakeld in de Europa League na een afgekeurde treffer in de 90e minuut. Ook de UEFA is ongetwijfeld opgelucht dat Real Betis en niét de Russen doorstoten.

The show must go on. Terwijl de sportgemeenschap schreeuwt om Russische ploegen uit te sluiten van internationale competities, speelde Zenit Sint-Petersburg gewoon tegen Real Betis in de Europa League.

 

In tegenstelling tot de heenmatch kwam Jaroslav Rakitskiy niet aan de aftrap bij de bezoekers. De Oekraïner, afkomstig uit de door Poetin onafhankelijk verklaarde Donbas-regio, had in een Instagrampost gevraagd om de oorlog te stoppen. 

 

Zenit moest in de return een 2-3-nederlaag uit de heenmatch goedmaken. Lange tijd maakte de Russische kampioen ook aanspraak op verlengingen, maar in de slotfase zag het twee keer een doelpunt afgekeurd.

 

Zo ging de goal van Tsjistjakov in minuut 90 niet door na een discutabele tussenkomst van de VAR. Een beslissing die de UEFA ongetwijfeld heel wat kopzorgen bespaart.

 

Nu is Spartak Moskou nog de enige overgebleven Russische club in een Europese competitie. Vrijdag is er een spoedvergadering van de UEFA, waar diskwalificatie ongetwijfeld een thema wordt.

Real Betis
einde
0-0
FC Zenit
ZEN
einde
2-3
BET
  1. 24' - Geel - Guido Rodríguez
  1. 65' - Verv. Artem Dzyuba door Ivan Sergeev
UEFA Europa League - speeldag 2 - 24/02/22 - 21:01
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime