Ga naar de inhoud

Recordschutter Aleksandar Mitrovic valt niet stil: "We zien nu een andere versie"

Aleksandar Mitrovic scoort dit seizoen aan de lopende band.

Dat Aleksandar Mitrovic een neus voor goals heeft, weet iedereen. Maar de 27-jarige Servische spits is dit seizoen een sluipschutter om u tegen te zeggen. Gisteren bracht hij zijn doelpuntentotaal op 33, een record in de Championship. "Hij zal nooit de snelste man op het veld worden, maar hij begrijpt alle facetten beter."

Aleksandar Mitrovic is gewoon niet te stuiten dit seizoen. De Serviër van Fulham scoorde gisteren zijn 32e en 33e roos van het seizoen in The Championship, de Engelse tweede klasse. Nota bene in 30 matchen.

 

Op 14 speeldagen voor het einde heeft hij het record van Ivan Toney - vorig jaar met Brentford goed voor 31 goals - van de tabellen getrapt.

 

"We zien dit jaar een Mitrovic die gelooft in zichzelf en ook de coach (Marco Silva) gelooft in hem", legt Jack Collins van de Fulhamish Podcast uit.

 

"Vorig jaar kreeg hij niet echt zijn kans in de Premier League, maar nu speelt Fulham in een systeem dat zijn kwaliteiten optimaal benut."

 

"Vroeger was hij meer de targetman, de nummer 9 die niet te veel bewoog en dus vrij statisch was."

 

"Nu zien we een andere versie, een aanvaller die veel meer in het spel betrokken is. Dat zie je ook aan zijn veelvuldige assists."

 

"Hij zal nooit de snelste man op het veld worden, maar hij begrijpt alle facetten beter. Hij weet waar hij moet lopen en waar hij de anderen ruimte kan bieden."

 

Met Harry Wilson en Fabio Carvalho klikt het prima. "Mitrovic is onbaatzuchtig geworden. Zijn maats kijken naar hem als er een kans komt, want ze weten dat hij zal scoren."

Vorig jaar kreeg hij niet echt zijn kans in de Premier League, maar nu speelt Fulham in een systeem dat zijn kwaliteiten optimaal benut.

Fulham-watcher Jack Collins over Aleksandar Mitrovic
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

"Ze houden elk stukje hout vast, al hangt Fulham niet af van één speler"

In de Premier League liep het vorig jaar niet van een leien dakje. Fulham degradeerde, Mitrovic zat onder Scott Parker meer op de bank dan hem lief was.

 

"Hij is nu beter omringd en er is een betere band met de trainer. Hij was vorig seizoen wat gefrustreerd door het tactische plan. Er werd niet gescoord en toch speelde hij niet. Dat enerveerde hem als spits."

 

Fulham heeft op 14 speeldagen van het einde een bonus van 9 punten. Promotie kan hen eigenlijk niet meer ontglippen, tenzij Mitrovic nog zou uitvallen natuurlijk.

 

"Je moet je altijd zorgen maken als je talisman uitvalt", zegt de Fulham-watcher. "Ze zullen elk stukje hout in de wereld vasthouden, maar Mitrovic lijkt niet blessuregevoelig."

 

"Als je bovendien zijn doelpunten wegneemt, dan heeft Fulham nog altijd meer gescoord dan de andere teams. Het is dus geen ploeg die afhangt van één speler."