Ga naar de inhoud

Dries Mertens: "Laatste Europese match voor Napoli? Niet aan gedacht, maar het kan"

 do 24 februari 2022 23:35
Dries Mertens mocht pas een kwartier voor tijd het veld betreden.

Dries Mertens (34) en zijn Napoli hadden er veel van verwacht, maar ze moesten hun meerdere erkennen in FC Barcelona. Mertens kon leven met het meesterschap van FC Barcelona, maar kon voor onze camera zijn ontgoocheling niet wegsteken over zijn beperkte speelminuten.

"Zij hebben heel goed gespeeld", vertelde Dries Mertens over FC Barcelona, dat met 2-4 won in Napels.

 

"Ze stonden heel goed en wij hebben ons niveau niet gehaald. We maakten fouten omdat ze zo goed drukten en stonden, maar ons niveau was veel te laag."

 

Mertens moest de Catalaanse show bekijken vanaf de bank. "Dan geniet je weinig. We hebben iets geprobeerd met de wissels, maar ze speelden zo rustig."

 

Er werd veel verwacht van de clash, maar spannend was het niet echt. "Het was een mooie kans, maar mensen vergeten dat het Barcelona blijft. Hun vorm is heel goed."

 

Mertens mocht zelf pas een kwartier voor tijd invallen. "Ik heb heel lang moeten wachten, ja. Dat is niet altijd makkelijk. Maar ik laat mijn hoofd nooit hangen."

 

"Of dit mijn laatste Europese wedstrijd voor Napoli geweest is? Dat kan. Neen, ik heb er niet aan gedacht, maar het kan", zegt Mertens, die einde contract is.

Lees ook: