Thierry Neuville: "Iedereen heeft zo hard gewerkt en we hopen die inspanning komend weekend te zien"

  Neuville staat donderdag al voor de tiende keer aan de start van de Rally van Zweden.

  Donderdagochtend begint met de shakedown de Rally van Zweden, de tweede manche van het seizoen in het WK rally. Onze landgenoot Thierry Neuville hoopt er beter te presteren dan zijn zesde plaats in Monte Carlo. "Met de volledig nieuwe route is het erg moeilijk om te weten wat ons te wachten staat, maar het zal zeker interessant worden." 

  Thierry Neuville en zijn corijder Martijn Wydaeghe (Hyundai i20 N Rally1) eindigden onlangs op een teleurstellende zesde plaats in de rally van Monte Carlo. In Zweden hoopt Neuville de komende dagen op beterschap. "Iedereen heeft de afgelopen maanden zo hard gewerkt en we hopen dat we die inspanning komend weekend terugzien."

   

  Sébastien Loeb en Sébastien Ogier, samen goed voor 16 wereldtitels, drukten in Monte Carlo hun stempel op de wedstrijd en reden de andere rijders op minuten. Beiden staan niet aan de start in Zweden, we gaan dus een open wedstrijd tegemoet.

  Rendierkuddes verkorten manche

  Het wordt een volledig vernieuwde wedstrijd die in de regio van Västerbotten georganiseerd wordt. Het rallycentrum ligt in Umeå, 640 km ten noorden van de hoofdstad Stockholm. 

   

  Neuville zal aan deze vernieuwde wedstrijd beginnen met een nieuwe auto. "Hoewel we niet veel ervaring hebben met de Hyundai i20 N Rally1 in deze omstandigheden, denk ik dat onze rijstijl vrij gelijkaardig zal zijn aan die met de vorige auto's waarmee we aan Rally Zweden hebben deelgenomen."

   

  Verdeeld over drie wedstrijddagen krijgen de deelnemers 17 klassementsritten voorgeschoteld. Dat zijn er 2 minder dan gepland. Op zaterdag is de klassementsproef van Örträsk geschrapt wegens de onverwachte verplaatsing van rendierkuddes op lokale boerderijen.   

   

  kalender WRC 2022
  datum rally winnaar 2022 winnaar 2021
  20-23/01 Monte Carlo Loeb Ogier
  24-27/02 Zweden Rovanperä -
  21-24/04 Kroatië Rovanperä Ogier
  19-22/05 Portugal   Evans
  02-05/06 Italië   Ogier
  23-26/06 Kenia   Ogier
  14-17/07 Estland   Rovanperä
  04-07/08 Finland   Evans
  19-21/08 Ieper   Neuville
  08-11/09 Griekenland   Rovanperä
  29/09-02/10 Nieuw-Zeeland   -
  20-23/10 Spanje   Neuville
  10-13/11 Japan   -
  stand WRC 
    rijder auto punten
  1. Kalle Rovanperä (Fin) Toyota 76
  2. Thierry Neuville Hyundai 47
  3. Craig Breen (Ier) Ford 30
  4. Sébastien Loeb (Fra) Ford 27
  4. Ott Tänak (Est) Hyundai 27