Ga naar de inhoud

Thierry Neuville: "Iedereen heeft zo hard gewerkt en we hopen die inspanning komend weekend te zien"

Neuville staat donderdag al voor de tiende keer aan de start van de Rally van Zweden.

Donderdagochtend begint met de shakedown de Rally van Zweden, de tweede manche van het seizoen in het WK rally. Onze landgenoot Thierry Neuville hoopt er beter te presteren dan zijn zesde plaats in Monte Carlo. "Met de volledig nieuwe route is het erg moeilijk om te weten wat ons te wachten staat, maar het zal zeker interessant worden." 

Thierry Neuville en zijn corijder Martijn Wydaeghe (Hyundai i20 N Rally1) eindigden onlangs op een teleurstellende zesde plaats in de rally van Monte Carlo. In Zweden hoopt Neuville de komende dagen op beterschap. "Iedereen heeft de afgelopen maanden zo hard gewerkt en we hopen dat we die inspanning komend weekend terugzien."

 

Sébastien Loeb en Sébastien Ogier, samen goed voor 16 wereldtitels, drukten in Monte Carlo hun stempel op de wedstrijd en reden de andere rijders op minuten. Beiden staan niet aan de start in Zweden, we gaan dus een open wedstrijd tegemoet.

Rendierkuddes verkorten manche

Het wordt een volledig vernieuwde wedstrijd die in de regio van Västerbotten georganiseerd wordt. Het rallycentrum ligt in Umeå, 640 km ten noorden van de hoofdstad Stockholm. 

 

Neuville zal aan deze vernieuwde wedstrijd beginnen met een nieuwe auto. "Hoewel we niet veel ervaring hebben met de Hyundai i20 N Rally1 in deze omstandigheden, denk ik dat onze rijstijl vrij gelijkaardig zal zijn aan die met de vorige auto's waarmee we aan Rally Zweden hebben deelgenomen."

 

Verdeeld over drie wedstrijddagen krijgen de deelnemers 17 klassementsritten voorgeschoteld. Dat zijn er 2 minder dan gepland. Op zaterdag is de klassementsproef van Örträsk geschrapt wegens de onverwachte verplaatsing van rendierkuddes op lokale boerderijen.   

 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
kalender WRC 2022
datum rally winnaar 2022 winnaar 2021
20-23/01 Monte Carlo Loeb Ogier
24-27/02 Zweden Rovanperä -
21-24/04 Kroatië Rovanperä Ogier
19-22/05 Portugal Rovanperä Evans
02-05/06 Italië Tänak Ogier
23-26/06 Kenia Rovanperä Ogier
14-17/07 Estland Rovanperä Rovanperä
04-07/08 Finland Tänak Evans
19-21/08 Ieper Tänak Neuville
08-11/09 Griekenland Neuville Rovanperä
29/09-02/10 Nieuw-Zeeland Rovanperä -
20-23/10 Spanje Ogier Neuville
10-13/11 Japan Neuville -
stand WRC 
  rijder auto punten
1. Kalle Rovanperä (Fin) Toyota 255
2. Ott Tänak (Est)
Hyundai 205
3. Thierry Neuville Hyundai 193
4. Elfyn Evans (GBr) Toyota 134
5. Takamoto Katsuta (Jap) Toyota 122