Ga naar de inhoud

België wil Nederland voorbijsteken als sterkste hockeycompetitie

De Belgische Top Hockey League gaat de komende jaren in zee met titelsponsor Ion. Met het geld dat die vastgoedmagnaat meebrengt, moet het niveau van de competitie opgekrikt worden.

Projectontwikkelaar Ion pompt de komende 3 jaar extra geld in de Belgische hockeycompetitie met als doel er de sterkste competitie ter wereld van te maken.

 

"We willen de competitie professioneler maken en ze vaker in de media te brengen, waardoor nog meer mensen tot hockey aangetrokken worden en de sport nog populairder wordt", zegt Kristof Vanfleteren van Ion.

 

Over de hoogte van het bedrag blijven ze op de vlakte, maar het zou om "een aanzienlijke som gaan, waardoor de ambitie gerealiseerd moet kunnen worden".

 

Bij de federatie moeten ze nog afspreken hoe het extra geld verdeeld zal worden. "Een deel zal naar de clubs vloeien en een ander deel wordt gebruikt om projecten te realiseren", zegt Michel Schuermans.

 

Zo willen ze alle matchen in de hoogste klasse bij de mannen streamen. De clubs kunnen diezelfde beelden dan weer gebruiken om tactischer te trainen.

De Kerpel: "Betaal de spelers meer"

Red Lion Nicolas De Kerpel hoopt dat de spelers zelf ook een deel van de koek zullen krijgen. "We moeten ook een stap maken qua vergoeding. Niet alleen voor de profspelers, maar ook voor de semiprofs."

 

Michel Schuermans tempert meteen de verwachtingen. "We zullen toch niet meteen veel meer kunnen betalen. In het hockey gaat het ook om andere waarden en die willen we behouden."