Ga naar de inhoud

Medaillewinnaars enthousiast ontvangen na Winterspelen: "Heel speciaal"

 ma 21 februari 2022 19:39

De succesvolle Belgische schaatsdelegatie met onder anderen de bronzen Hanne Desmet en de gouden Bart Swings is weer thuis. Ze kwamen na een lange vlucht vanuit Peking aan op Schiphol en reisden dan door naar Mechelen. Daar werden ze opgewacht door vrienden en familie en worden ze vanavond ook nog in de bloemetjes gezet.

"Gefeest? Er is vooral veel geslapen op het vliegtuig"

"We hebben er heel lang op gewacht om eindelijk weer thuis te zijn bij onze vrienden en familie. Dit is heel speciaal", zei Bart Swings meteen bij zijn thuiskomst, nadat hij wel eerst zijn vriendin gekust had.

 

"China is ver weg en je zit toch een beetje in een bubbel dus ik besefte niet helemaal goed wat het allemaal had teweeggebracht", vertelde Desmet.

 

"Rond half 6 moesten we daar vertrekken en het was al een korte nacht met het inpakken en de sluitingsceremonie. Daarna was het een heel lange reis", vertelde Bart Swings. "Maar het is zo leuk om iedereen terug te zien.

 

Ze zaten samen op de vlucht met de Nederlandse schaatsers, maar er werd niet meer gefeest. Desmet: "Er is vooral veel geslapen. Iedereen heeft de laatste paar dagen al genoeg gedronken."

De thuiskomst van de olympische schaatsdelegatie