Ga naar de inhoud

Belgian Cats klimmen naar 5e plaats op wereldranglijst en deden nooit beter

De Belgian Cats springen op de nieuwe wereldranglijst van de 6e naar de 5e plaats. Het is de hoogste notering tot nu toe voor de Belgische basketvrouwen. De Cats wippen over Frankrijk en zijn nu het tweede Europese land na Spanje (FIBA-2). 

De internationale basketfederatie FIBA maakte een nieuwe ranking op na de voorbije interlands. Emma Meesseman en co deden het daarin uitstekend door tegen Puerto Rico en Rusland te winnen en zo een ticket voor het WK te verzilveren.

 

Op de ranglijst wipt België zo over Frankrijk, dat twee nederlagen leed. 

 

De Verenigde Staten behouden de eerste plaats, Australië (FIBA-3) en Canada (FIBA-4) maken de top vijf vol.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.