Tim Wellens na sterke prestaties in Franse bergen: "Ik kijk uit naar het openingsweekend"

Tim Wellens tankte vertrouwen in het zuiden van Frankrijk.

Lang baalde Tim Wellens (Lotto-Soudal) niet nadat hij naast de eindzege had gegrepen in de Tour des Alpes Maritimes et du Var. "Ik onthoud vooral de collectieve sterkte van onze ploeg", zegt onze landgenoot. "En gisteren trapte ik enorme waardes, ik ben tevreden over mijn conditie."

Na zijn knappe ritzege gisteren over de Col d'Eze was Tim Wellens vastberaden om zijn gele trui vandaag met hand en tand te verdedigen. Maar 1 man was een klasse te sterk: Nairo Quintana.

 

"We wisten op voorhand dat het moeilijk zou zijn om Quintana te volgen op de beklimming, maar net zoals gisteren hoopte ik hem opnieuw bij de lurven te vatten in de afdaling", vertelt Wellens.


"Ik had vandaag veel terreinkennis in de afdaling, maar Quintana had die ook. Hij was echt sterk."

"Jammer genoeg zat er geen eindwinst in, maar ik onthoud vooral de collectieve sterkte van Lotto-Soudal de afgelopen drie dagen. Caleb en ik wonnen, maar dat was niet mogelijk geweest zonder het indrukwekkende werk van de hele ploeg."

Gisteren moest ik enorme waardes trappen om te winnen

Tim Wellens

In zijn 7 wedstrijddagen dit jaar haalde Tim Wellens 6 keer de top 10. Twee keer stond hij op het hoogste schavotje en dat geeft Wellens vertrouwen voor de klassiekers.

"Zelf ben ik tevreden over mijn conditie. Gisteren moest ik voor mijn zege enorme waardes trappen."

"Ik kijk echt uit naar het openingsweekend, waar we met de ploeg opnieuw een sterke collectieve prestatie willen afleveren."