Stad Gent start onderzoek naar dak Ghelamco Arena: "Voorlopig geen matchen mogelijk"

De schade aan de Ghelamco Arena.

Na de passage van storm Eunice heeft Gents burgemeester Mathias De Clercq een onderzoek bevolen naar de dakstructuur van de Ghelamco Arena. Door de storm werden vrijdag panelen losgerukt. "Tot het verslag van het onderzoek kunnen er geen wedstrijden plaatsvinden", klinkt het.

De dakpanelen dwarrelden gisteren naar beneden rond de Ghelamco Arena. De dakconstructie van het voetbalstadion begaf het op sommige plaatsen onder het gebeuk van de wind. Sommige panelen landden beneden op geparkeerde wagens.

 

Niemand raakte gewond maar de schade is wel aanzienlijk. Het is overigens ook niet de eerste keer dat het dak van de Ghelamco Arena het (deels) begeeft. Bij de storm Ciara in 2020 raakte het dak ook beschadigd. Toen kwam een strook panelen van ongeveer 300 vierkante meter naar beneden.   

 

De wedstrijd tussen KAA Gent en RFC Seraing, die vrijdagavond om 20u45 zou plaatsvinden, werd verplaatst naar woensdag, maar het is niet duidelijk of die datum gehaald wordt. 

 

"Het is al de tweede maal dat een stuk van het dak waait. Zowel brandweer als een extern expertisebureau met ingenieurs zullen een verslag maken, en tot dat verslag er is kunnen er geen wedstrijden plaatsvinden", zegt het kabinet van de Gentse burgemeester.    

 

De Pro League en KAA Gent bevestigen dat de wedstrijd pas kan plaatsvinden na goedkeuring door de lokale overheid en na inspectie van het stadion. 

 

De uitgestelde wedstrijd tegen RFC Seraing vindt plaats op woensdag 23 februari om 18.45 uur, "onder de uitdrukkelijke voorwaarde dat de lokale overheid zijn goedkeuring heeft gegeven na een inspectie van de Ghelamco Arena", zegt de Gentse voetbalploeg, na overleg met de lokale overheid en de rechtenhouder.