Nieuw-Zeelands toptalent Nico Porteous wint strijd tegen de wind in halfpipe-competitie

Nico Porteous stormt naar goud in de halfpipecompetitie.

De freestylecompetitie in Peking ging vandaag de pijp uit. De Nieuw-Zeelander Nico Porteous sloot in de halfpipe-discipline af met een gouden medaille. Het 20-jarige toptalent kon de weergoden het best de baas. De Amerikaanse veelwinnaar David Wise moest vrede nemen met plek 2, zijn landgenoot Alex Ferreira  bemachtigde brons.

De felle wind in Peking bepaalde de finale van de halfpipecompetitie. Hevige windstoten bliezen de ene na de andere freestyleskiër op zijn achterwerk. Zo misrekende ook ervaren rot, Gus Kenworthy, zich. De 30-jarige Brit landde pijnlijk op zijn rug.

 

(Lees onder de video voort)

De 20-jarige Nico Porteous kon zijn rug wel rechten in zijn tweede olympische finale in de halfpipe. Het 20-jarige toptalent uit Nieuw-Zeeland was in 2018 - in Pyeongchang - al goed voor brons. Porteous was toen slechts 16 jaar.

 

Met een score van 93.00 in zijn eerste run vandaag, slingerde hij zich meteen naar de kop van het klassement. Zijn 2e run moest hij vroegtijdig een halt toeroepen door de moeilijke weersomstandigheden. 

 

Maar ook zijn concurrenten slaagden er niet meer in om het spel met de wind te winnen, zo bleef hij aan de leiding gebeiteld. De Nieuw-Zeelander liet de Amerikaanse tweevoudige titelverdediger David Wise en zijn landgenoot Alex Ferreira, in 2018 de runner-up, achter zich.

 

De ontlading bij Porteous was groot. Hij vierde met een wapperende Nieuw-Zeelandse vlag. Maar zelfs daar stal de hevige wind weer de show ...

Herbekijk de winnende run van Porteous:

Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

Finale freestyleskiën (halfpipe)