Jan Tormans geeft project niet op: "2 renners zijn weg, maar andere 2 nog niet"

Jan Tormans zet zijn project met Patrick Lefevere door.

Dat smaakmakers Joran Wyseure en Emiel Verstrynghe niet meestappen in het nieuwe project van crossploeg Tormans, was een stevige dreun voor sterke man Jan Tormans. Maar hij geeft zijn samenwerking met Quick Step-Alpha Vinyl niet op. "Het ziet er goed uit voor volgend jaar en we hebben er allemaal goesting in."

Jan Tormans laat zich niet snel van zijn stuk brengen. Zijn deal met Patrick Lefevere veroorzaakte heel wat heisa in veldritland, maar de CEO van crossploeg Tormans zet door.

 

"Donderdag hebben we onze eerste werkvergadering gehad", verklapt hij bij Sporza tijdens de veldrit in Sint-Niklaas. "We hebben gesproken over ons materiaal, de renners..."

 

Grote beloften Joran Wyseure en Emiel Verstrynge stappen over naar Alpecin-Fenix, maar wat doen Corné van Kessel en Quinten Hermans? "Ik weet nog niet of ze alle vier weg zijn", aldus Tormans. "Twee renners zijn weg, maar de andere twee nog niet."

 

"Het kan nog alle kanten uit. Het is zoals het is. We werken gewoon voort. Het ziet er goed uit voor volgend jaar en we hebben er allemaal goesting in."

Ik ben misschien wel fout geweest. Ik ben een beetje te traag en een beetje te snel geweest.

Jan Tormans

Jan Tormans kwam toch nog één keer terug op de keuze van Wyseure en Verstrynghe. Terwijl hij de deal al beklonken verklaarde, stond er dus nog niets op papier. "Misschien zijn ze toch iets te moedig en voorbarig geweest en hebben ze hun mond voorbij gepraat", stelde commentator Paul Herygers eerder vast.

 

"Ik ben misschien wel fout geweest", geeft Tormans toe. "Ik ben een beetje te traag en een beetje te snel geweest. We waren het project nog aan het opstarten: ik kon niet alles zeggen, maar ik kon ook niet zwijgen."

 

"Maar uiteindelijk zijn Joran en Emiel wel weg. Dat is jammer", besluit hij. Maar zijn focus ligt al op volgend seizoen. Eén tipje van de sluier wou hij al oplichten: Specialized wordt de materiaalsponsor.