Happy Hour in Herent: familie, vrienden en dorpsgenoten juichen Bart Swings naar goud: "Prachtig!"

De familie van Bart Swings (mama en papa links) volgde de wedstrijden op een groot scherm in Hangar 3020 in Herent.

Het was niet alleen feest in Peking vandaag, maar ook in Herent, het dorp van Bart Swings. Enkele honderden mensen volgden in het pop up-theater Hangar 3020 zijn halve finale en finale op een groot scherm. Ook de mama, papa, zus en grootmoeder waren van de partij.

Onze man was in Herent:

Mama en papa Swings: "Trots dat hij zijn doel bereikt!"

De gemeente had voor de ochtendlijke races (om 8 u. en 9.30 u.) gratis koffie en koffiekoeken voorzien om de vroege vogels uit bed te lokken. Vader, moeder, oma en zus Liesbeth maakten de historische gebeurtenis vanaf de eerste rij mee. De spanning in de zaal was groot, de ontlading des te groter.

"Het is niet te doen", reageerde mama Swings. "Hij heeft een mooie wedstrijd gereden", glunderde papa Swings. "Dit is genieten. Hij had de wedstrijd zo goed onder controle. Zijn plan is helemaal gelukt. Het is prachtig. Dit is een bekroning."

"We zijn trots dat hij zijn doelstellingen gehaald heeft. Je moet het maar doen, goud halen."

De oma van Bart Swings geraakte door de emoties niet uit haar woorden: "Ons Bartje! Het is fantastisch. De spanning is eraf nu. De ontlading is groot. Hij kan het! Dat heeft hij laten zien. Dat is het bijzonderste. Ik ben heel blij. Met veel te trainen heeft hij zijn doel bereikt." 

 

Ook bij zus Liesbeth stonden de tranen in de ogen: "Ik had heel veel stress, want niemand wou iets doen in de wedstrijd. Niemand wou rijden, Bart moest alles toerijden. Iedereen wou achter hem zitten op het einde, dus ik was ook erg bang. Een foute tik en je ligt er. Ik ben supertrots op mijn broer! Beter wordt het niet meer."