Eindwinst lonkt voor Evenepoel: "Eén van mijn beste dagen in een tijdrit"

Remco Evenepoel maakt een supporter gelukkig met een boeket bloemen.

Remco Evenepoel (Quick-Step Alpha Vinyl) heeft in de tijdrit zijn hand uitgestoken naar een tweede eindzege in de Ronde van de Algarve. De jonge Belg voelde zich beresterk, maar was zelf verrast door de uitslag. "Ik had niet gedacht dat de verschillen zo groot zouden zijn."

Als je Europees kampioen tijdrijden Stefan Küng op bijna een minuut zet, dan heb je een dijk van een tijdrit gereden. Remco Evenepoel glunderde dan ook na zijn dubbelslag in Portugal.

 

"Maar eerlijk gezegd ben ik wel een beetje verrast dat het verschil met de tweede in de uitslag zo groot is", zei Evenepoel. "Ik had verwacht dat de strijd iets heviger zou zijn. De voorbije dagen heb ik toch ook wat gewerkt voor Fabio Jakobsen en werd er bergop toch ook wel hard gereden. 

 

"Maar ik had een heel goede dag, één van mijn beste dagen in een tijdrit. Het draaide goed. Ik hoop dat ik nog vaak een beroep mag doen op zo'n paar benen in een tijdrit."   

 

"Ik kende het parcours heel goed, was voorbereid en vanmorgen hebben we nog eens verkend. De wind blies fel, dat was in mijn voordeel vanwege mijn aerodynamica en mijn iets kleinere gestalte." 

 

"Je moet dan nog altijd wel het parcours fietsen en met Stefan Küng had ik een sterke tegenstander. Hij is Europees kampioen tegen de klok en ik onderschatte hem niet."   

Ik hoop dat ik nog vaak een beroep mag doen op zo'n paar benen in een tijdrit.

Remco Evenepoel

Evenepoel won de Ronde van de Algarve al eens in 2020 en lijkt met ruim een minuut voorsprong in het klassement op weg naar een tweede Portugees succes. Toch blijft hij voorzichtig.

 

"Ik ben heel blij met mijn prestatie van vandaag en ook met de leiderstrui. Maar morgen wordt het nog een groot gevecht. Mijn voorsprong bedraagt nu iets meer dan een minuut. Dat is vrij veel, maar in een koers kan er veel gebeuren. Het wordt zaak om gefocust te blijven en problemen te vermijden."   

 

Evenepoel kan zondag een achtste rittenwedstrijd winnen. Behalve de Ronde van de Algarve won hij ook al de Baloise Belgium Tour (2019, 2021), de Ronde van San San Juan (2020), de Ronde van Burgos (2020), de Ronde van Polen (2020) en de Ronde van Denemarken (2021).