Belgian Bullets hoopvol naar dag 2: "Vandaag kiezen we voor gewaagdere strategie"

Op dag 1 speelden ze op "safe", vandaag kiezen ze voor een iets gewaagdere set-up. De Belgian Bullets An Vanniewenhuyse en Sara Aerts sloten de eerste dag van de bobsleecompetitie als 15e af. Vandaag willen ze onder enkele dichte rivalen duiken. "We gaan iets risicovoller voor de dag komen", vertelt stuurvrouw An Vanniewenhuyse.

De Belgische bobsleevrouwen An Vannieuwenhuyse en Sara Aerts staan na afloop van de eerste twee runs in de tweemansbob bij de vrouwen op de vijftiende plaats. De Belgian Bullets blikken tevreden terug op dat resultaat.

 

"De eerste run was goed, maar daar zijn wel enkele schoonheidsfoutjes in geslopen. Ik werd wat verrast door de snelheid waar we bocht 1 mee aansneden", vertelt  stuurvrouw An Vanniewenhuyse. "De tweede run was echt een hele mooie. Goede runs neerzetten is hier opdracht nummer 1. Ik ben heel blij dat dat ook gelukt is."

 

Ook Sara Aerts houdt een goed gevoel over aan dag 1. "Voor mij voelden de beide runs zeer goed aan. Het waren de beste die we hier in Peking al laten zien hebben."

Voor de tweede dag kiezen we voor een iets gewaagdere set-up

An Vannieuwenhuyse

Momenteel staan er een zestal sleeën op twintig honderdsten van elkaar gepositioneerd. De vooropgestelde top 10-droom is dus nog binnen handbereik voor de Bullets.

 

"Alles staat momenteel inderdaad nog heel dicht bij elkaar", vertelt Vannieuwenhuyse. "Op de tweede dag kan er dus nog vanalles gebeuren. Ik ben benieuwd wat we nog kunnen bereiken."


"We hebben op dag 1 gekozen voor een redelijk veilige set-up. We wilden echt inzetten op enkele goede runs. Dat ging vandaag zó goed dat we op dag 2 risico's kunnen nemen. Dan kiezen we voor een iets gewaagdere set-up en gaan we er gewoon vol voor gaan."


De Belgian Bullets kropen gisteren dus met een goed gevoel in hun bed. Al was dat niet meteen bij het ondergaan van de zon volgens Aerts. "We gaan tevreden slapen, maar we moeten nu nog even aan de slee werken. Het zal 1 à 2 uur zijn vooraleer we onze ogen zullen sluiten."

Run 3 en 4 van de Bullets staan respectievelijk om 13 uur en 14.30 uur ingepland op het programma.

Uitslag bobslee, na run 2

 programma Belgian Bullets
vrijdag 18 februari run 1 1'02"08 (17e) verslag
  run 2 1'02"12 (15e) verslag
zaterdag 19 februari run 3 1'02"11 (14e) verslag
  run 4 1'02"27 (15e) verslag