Ga naar de inhoud

Belgian Bullets eindigen op 15e plaats, Laura Nolte bezorgt Duitsland weer goud in bobslee

De Belgan Bullets zetten de 12e tijd neer in de derde run en de 14e tijd in de vierde run.

De Belgian Bullets hebben hun gedroomde top 10 niet kunnen binnnenhalen op dag 2 van de tweevrouwsbob. Met een goeie derde run klommen ze even naar plaats 14, maar na een tragere 4e run vielen ze weer een plek terug naar 15. Het goud ging weer naar Duitsland: Laura Nolte was een pak sneller dan haar landgenote Mariama Jamanka. Elena Meyers Taylor bezorgde de VS brons.

De Bullets begonnen gisteren met de 17e tijd, maar met een 12e tijd in de tweede run konden ze dag 2 beginnen als 15e. Gisteren kozen An Vannieuwenhuyse en Sara Aerts voor een veilige set-up, vandaag - in wat wellicht hun laatste uitje was in de bobslee - wilden ze meer risico's nemen.

Dat leverde in de 3e run weer een 12e tijd (1'02"11) op, waarmee ze 1 stek stegen naar 14. Ze moesten een kwart seconde goedmaken in de slotrun, maar die leverde na enkele kleine foutjes een iets tragere 1'02"27)op. Met die 14e tijd van het pak zakten ze een plaatsje. Zo eindigt de dag, zoals hij begon: op 15.

De strijd om het goud was niet echt spannend meer. Laura Nolte was in de eerste 3 runs 3 keer de snelste. Zo kon de nummer 4 van de monobob met een geruststellende voorsprong op haar landgenote Mariama Jamanka een laatste keer afdalen. De olympisch kampioene van 2018 moest 78 honderdsten toegeven.

De 37-jarige Amerikaanse Elana Meyers Taylor, zilver in monobob, finishte op 1'17" als derde. Haar landgenote Kaillie Humphries, de monoboblaureate, eindigde zesde.

Opvallend: op de monobob, waar elke deelnemer met hetzelfde materiaal start, pakte Duitsland geen medaille. In de tweevrouwsbob waren ze dus 1 en 2, in de tweemansbob 1, 2 en 3. En morgen voor de ontknoping in de viermansbob ligt Duitsland ook op 1 en 2. In het skeleton en rodelen pakten onze oosterburen alle titels en nog een pak meer andere medailles.

 programma Belgian Bullets
vrijdag 18 februari run 1 1'02"08 (17e) verslag
  run 2 1'02"12 (15e) verslag
zaterdag 19 februari run 3 1'02"11 (14e) verslag
  run 4 1'02"27 (15e) verslag

Tweevrouwsbob: