Schaatser Mathias Vosté blikt ontgoocheld terug: "In Peking nooit magisch gevoel gehad"

Vosté schaatste in zijn 1.000 meter langs de Russische wereldrecordhouder Pavel Koelizjnikov.

Schuddebollend. Zo kwam schaatser Mathias Vosté - als 27e - over de finish bij zijn 1.000 meter-race. Onze landgenoot was vandaag uit op eerherstel na een mindere 1.500 meter, maar ook in de 1.000 meter bleef hij onder zijn verwachtingen. "Ik heb hier in Peking nooit een magisch gevoel gehad",vertelde een ontgoochelde Vosté.

Het waren niet de Olympische Winterspelen van schaatser Mathias Vosté. Onze landgenoot werd vorige week 29e en laatste op de 1.500 meter, en ook vandaag eindigde Vosté na zijn 1.000 meter-race niet waar hij gehoopt had (27e). 

 

"Ik had gehoopt om een betere prestatie dan op de 1.500 meter neer te zetten", legt Vosté uit. "De voorbereiding was goed en ik ben voluit gegaan tijdens de race. Ik vond dat de eerste 600 meter dan ook redelijk vlot verliepen, maar uiteindelijk miste ik wat vermogen."


"Ik heb hier in Peking nooit het magische gevoel gehad. Ik kwam maar niet in de flow. Deze resultaten zijn niet waarvoor ik naar hier gekomen ben."


"Toch moet ik ermee om leren gaan. Ik heb het eigenlijk al deels van me af kunnen zetten deze week. Het is niet de leuke kant van het topsport, maar het hoort er wel bij. Ik heb de voorbije dagen veel steun gehad van Team Belgium, mijn familie en vrienden."

Ik heb hier in Peking nooit het magische gevoel gehad

Mathias Vosté

Vosté kampte in de aanloop van de Winterspelen met een liesblessure, maar daar wil de schaatser zich niet achter verstoppen.  "Het was een hardnekkige blessure, maar geen uitvlucht. Ik heb mijn trainingsschema goed kunnen afwerken en heb er alles aan gedaan om hier te staan. Op zich is dat al een kleine triomf."


Onze landgenoot liet zijn hoofd niet hangen en blikte al meteen vooruit. "Ik heb nog steeds de ambitie om een "olympisch plak" te veroveren. Daar ga ik de komende 4 jaar weer hard voor werken. Wel eerst even alles op een rijtje zetten.

 programma Mathias Vosté
dinsdag 8 februari 1.500 meter 29e in 1'49"93 verslag
vrijdag 18 februari 1.000 meter 27e in 1'10"22 verslag

Uistalg 1.000 meter mannen