NBA: Doncic en Embiid blinken uit, Lakers zien Davis alweer uitvallen

In de NBA hebben smaakmaker Luka Doncic en Joel Embidd donderdagnacht opnieuw hun klasse geëtaleerd. Doncic leidde met 49 punten de Mavs voorbij de Pelicans, Embiid scoorde er 42 voor de Sixers. De Lakers zagen steunpilaar Anthony Davis alweer uitvallen met een blessure.

Embiid en Doncic schitteren

De Philadelphia 76ers hebben donderdagavond in de NBA een 120-123-overwinning behaald op bezoek bij kampioen Milwaukee. Joel Embiid was zoals zo vaak de spilfiguur bij de Sixers, bij afwezigheid van nieuwkomer James Harden. De 27-jarige Kameroener maakte 42 punten en plukte 14 rebounds. 

 

Giannis Antetokounmpo, de Griekse sterspeler van de Bucks, beëindigde de wedstrijd met 32 punten, 11 rebounds en 9 assists, net geen triple-double dus.    

 

In de tussenstand van de Eastern Conference moet Philadelphia als derde alleen Chicago en Miami voor zich dulden. De Bulls kwamen donderdag niet in actie, in tegenstelling tot de Heat. Pas na twee verlengingen haalde Miami het met 107-111 van de Charlotte Hornets. Kyle Lowry was met 12 van zijn 25 punten beslissend in de extra tijd.   

 

Luka Doncic tekende voor de knapste prestatie van de avond. De 22-jarige Sloveen leidde Dallas met 49 punten, 15 rebounds en 8 assists naar een 118-125-overwinning tegen New Orleans. Vorige week deed hij tegen de Clippers nog beter (51 punten). Bij de Pelicans blonk CJ McCollum uit met 38 punten.   

 

De NBA-competitie ligt nu een weekje stil vanwege het All-Star Game dat zondag wordt gespeeld.

Lakers moeten "The Brow" opnieuw missen

Anthony Davis van de Los Angeles Lakers zal minstens een maand aan de kant staan nadat hij woensdag tegen Utah een ernstige verstuiking in zijn rechtervoet opliep. Dat melden ESPN en The Athletic.

 

Een eerste diagnose, gesteld juist na de overwinning (106-101) tegen Utah, had zijn onbeschikbaarheid op twee weken geraamd. Maar een MRI-scan heeft nadien aangetoond dat de blessure ernstiger was.   

 

De 28-jarige Davis blesseerde zich toen hij ongelukkig landde op de hiel van Rudy Gobert na een lob-pass van Malik Monk in het tweede kwart. Zijn rechterenkel draaide naar buiten en hij viel op de grond, terwijl hij zijn voet vasthield en het uitschreeuwde van de pijn.   

 

Het is niet de eerste keer dit seizoen dat Davis aan de kant staat, want hij miste tussen eind december en eind januari 17 wedstrijden op rij met een knieblessure. 

NBA-uitslagen van donderdagnacht:

  • LA Clippers - Houston Rockets 142 - 111
  • Milwaukee Bucks - Philadelphia 76ers 120 - 123
  • Brooklyn Nets - Washington Wizards 103 - 117
  • New-Orleans Pelicans - Dallas Mavericks 118 - 125
  • Charlotte Hornets - Miami Heat 107 - 111