Ga naar de inhoud

KRC Genk wil met Stefano Pinna schitteren in de eChampions League

Belgische ploegen die overwinteren in de Champions League? Het is een zeldzaamheid. De laatste die daarin slaagde was AA Gent, dat er pas na de winter uitging tegen Wolfsburg. KRC Genk heeft de ambitie om voor de kentering te zorgen, maar dan wel in de digitale variant van de Champions League. 

Dit weekend gaat de groepsfase van de eChampions League van start. De beste 64 spelers uit Europa strijden op 19 en 20 februari voor een plaatsje in de knock-outs. 

 

België wordt vertegenwoordigd door Stefano Pinna. Hij tekende pas een contract voor 2 jaar bij KRC Genk als professionele FIFA-speler. Pinna is geen onbekende in de esportswereld. Hij kwam al uit voor PSV en Rijsel en werd zelfs wereldkampioen FIFA. De Limburger hoopt in elk geval om het ver te schoppen in deze internationale competitie. 

 

"Ik ben sowieso een supporter van Genk. Voor deze ploeg kunnen spelen voelt dan ook als thuiskomen. Ik ben prestatiegericht, net als KRC Genk. Ook het League of Legends-team doet het goed. Dat we met het hele esportsteam het hoogste niveau willen halen, vind ik belangrijk."

De beste uit duizenden spelers

Kwalificeren voor de eChampions League  ging in 2 stappen. Pinna deed mee met een aparte spelmodus "Division Rivals". In een volgende fase kwam hij uit tegen duizenden andere topgamers, alleen de beste 32 gingen door naar de eChampions League.

 

"Ik ben heel trots dat ik erbij ben. Als ik ver kom, ga ik vooral genieten van het moment."