KAA Gent - Seraing afgelast: storm rukt deel van dak Ghelamco Arena los

Bij KAA Gent waren ze er op voorhand gerust in, maar de natuur is onvoorspelbaar. De storm heeft een deel van het dak van de Ghelamco Arena losgerukt - twee jaar geleden gebeurde dat eveneens. De wedstrijd tegen Seraing wordt uitgesteld.

Op foto's die op sociale media circuleren, is te zien dat een deel van het dak naar beneden is gekomen op enkele wagens.

 

Enkele uren geleden waren ze er bij KAA Gent nochtans gerust in dat de constructie tegen de storm bestand was. "Het KMI voorspelt in Gent een piek van de storm rond 16u. Dan zouden er rukwinden zijn tot 120km/u, maar ons dak kan snelheden tot 200km/u aan."

 

Dat blijkt nu toch niet het geval. Zonet werd beslist om de wedstrijd uit te stellen naar een later moment. Ook Lierse - Westerlo in 1B gaat niet door.

Het is overigens al de tweede keer dat het dak van de Ghelamco Arena loskomt tijdens een storm.  In februari 2020 rukte Ciara een deel van de constructie los.

 

En enkele maanden geleden bleek de infrastructuur van de Bosuil - eveneens gebouwd door Ghelamco - ook al niet bestand tegen storm Aurore.