Ga naar de inhoud

Finland muilkorft Slovakije en staat voor de 3e keer in de olympische ijshockeyfinale

 vr 18 februari 2022 07:34

Na 1988 en 2006 hebben de Finse mannen voor de 3e keer in hun geschiedenis de olympische ijshockeyfinale bereikt. Slovakije had in de kwartfinales nog gestunt tegen de VS, maar werd nu door de Finnen aan banden gelegd.

Finland en Slovakije stonden ook al tegenover elkaar in hun eerste groepsmatch, die met een vlotte 6-2 gewonnen werd door de Finnen.

 

Zo eenvoudig ging het in de halve finale niet. De Slovaken hadden duidelijk vertrouwen geput uit hun sensationale zege tegen de VS, na shoot-outs.

 

In de eerste periode waren de kansen schaars, maar toch kon Manninen aan de tweede paal met een listige beweging scoren. In de twee volgende periodes zagen we heel wat schermutselingen voor doel, maar de doelmannen wasten alle varkentjes.

 

Pas toen de Slovaken va-banque speelden in de slotfase door hun keeper van het ijs te halen, viel de tweede Fins goal. Pesonen kon na Slovaaks balverlies de puck in het lege doel deponneren.

 

Finland krijgt zo een 3e kans om olympisch goud te veroveren, na verlies in de finales van 1988 en 2006. Tegenstander wordt Rusland of Zweden.

De Finse goals in de halve finale

Lees ook: