Corona steekt stokken in de wielen: Quick Step-Alpha Vinyl mist Cerny in de VAE

Quick Step-Alpha Vinyl zal zondag met zes in plaats van zeven renners starten in de Ronde van de Verenigde Arabische Emiraten. De Tsjech Josef Cerny testte positief op covid. Eerder deze week moest Ilan Van Wilder ook al afzeggen door een coronabesmetting, maar hij kon nog vervangen worden.

Corona blijft dezer dagen stokken in de wielen van het wielerpeloton steken.

 

Josef Cerny mag voor Quick Step-Alpha Vinyl de reis niet maken naar de Verenigde Arabische Emiraten na een positieve coronatest. Eerder zag de ploeg Ilan Van Wilder al uitvallen toen onze landgenoot positief testte na de Ronde van de Provence waar hij als zesde eindigde. 

 

De ploeg maakte eerder deze week zeven namen bekend, maar de Tsjechische kampioen tegen de klok valt dus af. De blauwe brigade moet het dus met zes mannetjes stellen.

 

Lotto Soudal start in de UAE Tour slechts met vier renners door ziekte.  Heel wat ploegen kampen met besmettingen. Zo moest Gazprom-Rusvelo zich vrijdag terugtrekken uit de Ruta del Sol na een coronabesmetting waardoor het eerder ook al met slechts vier renners de start nam.