Ga naar de inhoud

Caleb Ewan viert zijn 2e zege van 2022 in opener van Tour du Haut Var

 vr 18 februari 2022 15:57
De Australiër Caleb Ewan (27) was met overmacht de beste, het was de 6e zegepalm van Lotto-Soudal dit jaar.

Caleb Ewan heeft een knap staaltje teamwerk met brio afgerond in de eerste rit van de Tour des Alpes-Maritimes et du Var. De Australiër van Lotto-Soudal werd meesterlijk gepiloteerd in een massasprint en maakte het dominant af. De Fransen Anthony Turgis en Nacer Bouhanni mochten mee op het podium.

Caleb Ewan moest zijn wedstrijdprogramma door elkaar schudden na wat ziektekiemen, maar zijn vormpeil lijkt niet meteen aangetast.

 

Geen UAE Tour dus, wel de Tour des Alpes-Maritimes als opstapje naar Kuurne-Brussel-Kuurne.

 

En Ewan is niet zomaar naar Frankrijk afgereisd. Zijn ploeg Lotto-Soudal loodste hem perfect door de finale, waarin vooral Groupama-FDJ het niet tot een sprint wilde laten komen.

 

Onder meer Tim Wellens en Florian Vermeersch rolden de rode loper uit voor Ewan, die zijn werkgever al een 6e zege van het seizoen schonk.

 

Met Peter Sagan hoefde Ewan alleszins geen rekening te houden. De Slovaak werd nog voor de finale gelost tijdens zijn eerste dag in het shirt van TotalEnergies.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Uitslag rit 1:
1. Caleb Ewan (Aus) 176 km in 4u14'52"
2. Anthony Turgis (Fra) z.t.
3. Nacer Bouhanni (Fra)  
4. Andrea Vendrame (Ita)  
5. Alex Kirsch (Lux)  
12. Tim Wellens  
14. Florian Vermeersch