Ga naar de inhoud

Bobslee Belgian Bullets sluiten dag 1 op 15e plaats af, Duitsers domineren met één-tweetje

De Belgian Bullets zijn op de eerste dag op plek 15 gestrand.

De Belgian Bullets An Vanniewenhuyse en Sara Aerts mochten eindelijk in actie schieten. Het Belgische bobsleeduo daalde in de eerste run als 17e af, en kon in de laatste run nog 2 plekjes opschuiven naar plaats 15. De Duitse duo's domineren voorlopig met een één-tweetje. Morgen staan de overige 2 runs al op het programma.

De Belgische bobsleevrouwen An Vannieuwenhuyse en Sara Aerts staan vrijdag na afloop van de eerste twee runs in de tweemansbob bij de vrouwen op de vijftiende plaats.

 

In het Yanqing National Sliding Centre op de Winterspelen van Peking zetten ze in 2'04"20 pas de zeventiende tijd op de tabellen, op 2"15 van de ietwat verrassende Duitse leidster Laura Nolte.  

 

Vannieuwenhuyse leverde een cleane eerste run zonder veel fouten af (1'02"08). Een trage start kon ze gaandeweg echter niet meer goedmaken. Een tekort aan snelheid katapulteerde de Belgische bob richting die zeventiende plaats. 

 

In de tweede run profiteerde het Belgische duo van de foutjes van hun tegenstanders. De Bullets zetten geen betere tijd neer (1'02"12), maar schoven wel op naar de 15e plaats.

 

Veel tijd om bij te sturen is er niet. Runs drie en vier vinden morgen al plaats. De Bullets mikken op een stek in de top tien en dromen van een olympisch diploma 

Herbekijk de runs van de Bullets:

Bekijk het verslag in het Journaal:

 programma Belgian Bullets
vrijdag 18 februari run 1 1'02"08 (17e) verslag
  run 2 1'02"12 (15e) verslag
zaterdag 19 februari run 3 1'02"11 (14e) verslag
  run 4 1'02"27 (15e) verslag

Uitslag bobslee (run 1)

Uitslag bobslee (run 2)