Pro League doet oproep bij code oranje: "Laat jullie allemaal van jullie beste kant zien"

Deze mededeling is vanaf nu verleden tijd.

0 / 0

Morgen schakelt ons land naar code oranje. Dat heeft niet alleen gevolgen voor het dagelijkse leven, maar ook voor de voetbalsupporter. Zo is het vanaf de volgende speeldag opnieuw mogelijk om mee te gaan op verplaatsing en zal er ook opnieuw gegeten en gedronken kunnen worden in de verschillende stadions.

"Voetbal was de voorbije maanden niet hetzelfde", schrijft de Pro League, de vereniging van profclubs in ons land, op zijn website.

 

"Voetbal zonder fans. Voetbal met beperkte fans. Voetbal met mondmaskers. Bubbels in de tribune, maar niet in je bierglas. Geen warme hamburger na de wedstrijd. Geen uitfans."

 

"Dat is allemaal voorbij."

 

 Vanaf komend weekend schakelt ook het voetbal naar code oranje. Dat wil zeggen dat er opnieuw thuis- én uitfans welkom zijn in de stadions, dat er ook gedronken en gegeten mag worden in de tribunes en dat de mondmaskers verdwijnen.

 

De Pro League doet, na de verschillende incidenten van een tijd geleden, ook een oproep. "Laat ons vanaf dit weekend allen samen ambassadeurs zijn voor het voetbal en ons van onze beste kant laten zien. Met respect voor elkaar, voor de tegenstanders, voor de scheidsrechters. Passioneel maar positief."